Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

LEKEN TOR ÆRLIG (12.04.08 )

Tor Ærlig er kommet til fjerde hefte av Hjertemosaikk. Dette er det beste av serieskaperens solohefter, der en tegneserienovelle er høydepunktet.

Av: Kristian Hellesund

Det er noe lekent med Tor Ærlig. Serieskaperen skaper glede, interesse, ettertanke og morsomheter gjennom tegneseriene sine, og Hjertemosaikk nr. 4 er ikke noe unntak. Her får Tor Ærlig boltre seg i flere formater. Her går det i humoristiske ensidere, korte tegneseriesnutter og noveller i tegneserieform.

Vi ler godt av ensiderne, men det er når Tor Ærlig våger at han er best. Tegneserienovellen “På dypet” er en skildring av en sommerferie der typiske barne- og ungdomserindringer tas på kornet. H.P. sliter med svømmeferdighetene, og Tor Ærlig tar leserne med på en vár, utleverende (og helt og holdent realistisk) ferd gjennom hovedpersonens vekst fra vannskrekk til svømmedyktighet. Serieskaperen bruker humor og overraskelser som gode virkemidler, og vi som bor vest for vannskillet har ikke noe imot Tor Ærligs ironiske bruk av de klimatiske tilstander.

Jippi forlag har spandert farger på denne utgaven av Hjertemosaikk, og det kler utgivelsen. Tegneserieromanen Ser du meg nå var fargerik i innhold, men serieskaperen Tor Ærlig har ikke vondt av å få farger også i det kunstneriske uttrykket. Tegningene er typisk for stilen serieskaperen har lagt seg på. Her går det i karikerte tilstander og overtegning. Det gir tegneseriene et ekstra humoristisk gir, som absolutt faller i smak.

Hjertemosaikk nr. 4 er Tor Ærligs beste solohefte så langt. Tilfeldigvis kommer det i salg omtrent samtidig som serieskaperens nyeste tegneserieroman 90s Love Song, og heftet fortjener ikke å drukne i forhold til den utgivelsen. Hjertemosaikk-utgivelsen står fortjent på egne bein, og det viser en serieskaper som både kan, vil og leverer.

Tor Ærlig: Hjertemosaikk 4
ISSN 0808-3797
48 sider
50 kroner
Jippi forlag

divider
  1. Tor er fortsatt ett hestehode foran røkla. Anbefales!


    Volle    15. April 2008, 11:12    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)