Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

NY SPILLTEGNESERIE (27.04.08 )

Nok en gang er det laget tegneserie basert på et spill. Denne gangen er det World of Warcraft det dreier seg om, og Egmont Serieforlaget står bak den norske utgaven. Kan tegneserien stå på egne ben?

Av: Kristian Hellesund

Tegneserier basert på World of Warcraft har vært ute på norsk tidligere, men Egmont Serieforlagets World of Warcraft nr. 1 baserer seg på helt nytt materiale fra det amerikanske tegneserieforlaget DCs Wildstorm-etikett. I USA ble innholdet i dette bladet utgitt så sent som november og desember 2007.

Som manusforfatter har forlaget hentet inn selveste Walt Simonson, som kan se tilbake på suksessrike og kritikerroste perioder som serieskaper på amerikanske superhelttegneserier som Thor, X-Factor, Metal Men og Orion. Med seg har han den franske tegneren Ludo Lullabi, som er et ubeskrevet blad her i Norge. Denne anmelder har aldri spilt internettspillet World of Warcraft, og kjennskapen til Warcraft-verdenen er dermed minimal. Det er et godt utgangspunkt for å anmelde en tegneserie om spillet uten å la seg farge av kybernetiske spillopplevelser.

Historien foregår i en sword & sorcery-verden, der raser av mer eller mindre humanoid art lever og agerer sammen. I bladet møter vi mennesket Crocoføde. Crocoføde har hukommelsestap, og leserne får følge ham inn i en gladiatorturnering der han tvinges til å kjempe på et av lagene. Det fører til konflikter – både internt på laget og mellom ulike gladiatorlag.

Det ligger massevis av mytologi og ulike handlingsforløp som basis for tegneserien, og det hemmer den. Manusforfatter Simonson må gang på gang vise til World of Warcraft-verdenens historikk og politiske status. Handlingen blir noe stillestående og teksttung her og der som følge av dette, men når det først blir action og kamphandlinger som skildres, gjøres dette på en utmerket måte.

Ludo Lullabi har med seg tusjerne Sandra Hope og Richard Friend. Sammen skaper de en stil som ligger i skjæringspunktet mellom Simonsons Thor-tegneserier og amineinspirerte amerikanske superhelttegneserier. Lullabi har flyt i arbeidet sitt, men stadige overtegninger gir ikke den samme ekspressive effekten som man gjerne finner hos Jack Kirby og Walt Simonson i tilsvarende situasjoner. Kanskje Simonson selv skulle fått tatt seg av tegningene her? Det hadde neppe skadet.

World of Warcraft nr. 1 er en helt grei sword & sorcery-tegneserie som sikkert er mest interessant for kjennere av dataspillet. Denne anmelder foretrekker mainstreamserier som Conan, Warlord og Arion fremfor dette, men like fullt vender vi tommelen opp og avventer kommende hefter i serien. Egmont lover oss nemlig seks slike blader i 2008.

World of Warcraft nr. 1
52 sider
39,50 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. Høres litt interessant ut, kanksje verdt å ta en titt…


    ugh    18. May 2008, 02:41    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)