Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FROSK PÅ FERIE ( 7.08.08 )

Kolbein-album nummer to fører den langbeinte frosken til landsbygda.

Av: Trond Sätre

Odd Henning Skyllingstads serie om den naive og trivelige frosken Kolbein får gradvis større utbredelse. Han har vært på trykk i Dagbladet og Drammens Tidende, og var fast innslag i bladet Nemi før han ble overført til Tommy & Tigern i vår. Jippi forlag har gitt ut to album med det fåmælte amfibiet, og et tredje er på vei.

Dette er album (eller hefte om du vil) nummer to, og har den selvforklarende tittelen Kolbein På Landet. Her møter vi Kolbein på landet, delvis sammen med en kamerat, men også ofte alene. Heftet består av frittstående episoder, men de er satt sammen på en måte som skaper helhet i stoffet. Skyllingstad prøver, i likhet med Jason, å perfeksjonere kunsten å fortelle uten ord. Skyllingstads tegnestil er rundere og mer animert, men i likhet med Jason har han en underfundig sans for humor. Ofte må du tenke deg om før du tar poengene, men da sitter de som støpt.

Det mest karakteristiske med Skyllingstads fortellermåte er ellers den bittersøte optimismen som seriene hans formidler. Livet hans er fullt av små, hverdagslige tristesser, men i like stor grad av små gleder. Et ypperlig eksempel på denne balansen er en stripe der Kolbein først svir seg skikkelig på brennesler, men etterpå bruker bladene til å koke seg en kopp neslesuppe.

”Kolbein På Landet” avslutter med at Kolbein spaserer til han kommer til et kryss der veien deler seg i to, og velger å gå rett fram – utenfor den oppmerkte veien. En i overkant banal symbolikk, kanskje, men også en sympatisk avslutning på en sympatisk samling.

Kolbein På Landet
ISSN 0808-3797
40 sider
40 kroner
Jippi Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)