Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FUTEN ER TILBAKE ( 9.09.08 )

For to år siden hadde Futen sin debut. Nå er tegneserien tilbake i eget album. Er dette det vanskelige andrealbumet, eller har Øystein Runde og Knut André Solberg servert nok en godbit?

Av: Kristian Hellesund

Øystein Runde og Knut André Solberg stod for en av de positive overraskelsene i 2006, da Futen dukket opp på det norske tegneseriemarkedet. Tegneserien om futekontorets iherdige innkrever blandet norsk folklore, amerikanske vigilantetegneserier og humor på en glimrende måte.

Nå er det andre albumet med Futen i salg, og som sist inneholder det tegneserier i svart/hvitt. Siden førstealbumet har serien hatt noen slående gode opptredener i tegneserieheftet M, og dette materialet er samlet i albumet sammen med to nye historier der Futen selv er på reisefot. Først ut er en shoppingtur til Taremareby. Dette er en herlig sekvens, der Runde og Solberg får muligheten til å leke seg litt med det absurde omkring figurene sine og universet de er plassert i. Morsomt? Absolutt! Men kanskje denne historien hadde hatt godt av fargelegging?

Like morsomt er ikke Futens besøk i Leiferika (Amerika), der han skal skattlegge de utvandrede norrøne gudene Odin, Tor og Loke. Men her slår serieskaperne til i det mer episke hjørnet. Joda, vi kan leve med en vaskeekte deus ex machina-avslutning når dyktig utførte tegninger og sidelay-out, glimrende bruk av de norrøne gudene og en spennende konfliktsituasjon er bærebjelkene i historien.

Konseptet bak Futen er usedvanlig kreativt og interessant, og dette er enda et Futen-album av klasse. For to år siden etterlyste Serienett mer Futen. Nå har vi fått det, og vi ønsker enda mer!

Futen
Av: Øystein Runde og Knut André Solberg
ISBN 978-82-516-3315-4
52 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlag

divider
  1. Fantastisk serie, enkelt og greit.


    Tomte    11. September 2008, 22:33    #
  2. Futen ruler og KAS er en av landets beste serietegnere!


    Spacedog    11. September 2008, 23:56    #
  3. Fu-ten, Fu-ten, Fu-ten, FU-TEN!


    JK    13. September 2008, 21:57    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)