Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

OG ROCKEN VAR IKKE DØD (11.09.08 )

Egmont Serieforlaget er ute med andre samlebok av Rex Rudi. Go Cat Go viser en god, humoristisk tegneserie.

Av: Kristian Hellesund

Det begynner å bli en del norske serieskapere som får tegneseriene sine utgitt i samlebøker med stive permer. Mens Frode Øverli og Pondus har to bokserier, kan for eksempel Mads Eriksen (M), Torbjørn Lien (Kollektivet), Lise Myhre (Nemi), Karine Haaland (Piray), Lars Lauvik (Eon m.m.) og Thomas Drefvelin (Rex Rudi) by på hver sin bokserie.

Drefvelins nyeste Rex Rudi-bok, Go Cat Go, er den andre i rekken etter Hail Hail Rock’n’Roll fra 2006. Her samles striper i kronologisk rekkefølge sammen med Rex Rudis julehefte Juleturné Tur Retur fra 2004. Alt sammen er koblet sammen med informative tekster om innholdet, skisser i margene og et glimrende forord om rocketegneserier ført i pennen av Willy B.

Tegneserien Rex Rudi startet opp i 2002. Den har fra starten av vært fast i tegneserieheftet Nemi, og fra 2005 har den også vært på trykk daglig i VG. Utgangspunktet for tegneserien er rockebandet Rex Rudi. I Go Cat Go får vi blant annet innblikk i rockens skyggesider, bandproblematikk, sexfrustrasjoner og en og annen trivialitet. Drefvelin treffer som regel med humoren sin, men her og der serveres det både blødmer og enkelte ordspillvitser som ikke er særlig morsomme. Tegnestilen hans er slick, effektiv og med noe bruk av karikaturelementer. Det hele fungerer glimrende, og gir Rex Rudi et distinkt, eget uttrykk.

Go Cat Go er en god samling av tegneserien Rex Rudi, der juleheftet Juleturné Tur Retur er et solid høydepunkt. Juleferien der alt går galt og leserne får stifte bekjentskap med zombier og et kjempestort troll, er en vellykket blanding av absurditeter, humor og overraskende elementer. Og da har vi ikke nevnt Drefvelins herlige pacing av historien, som til fulle viser at han behersker langt mer enn stripemediet.

Gikk du glipp av Hail Hail Rock’n’Roll og bare har råd til én samlebok med Rex Rudi, er det her du skal stoppe. Det er Go Cat Go som ER Rex Rudi i tegneserieform.

Rex Rudi: Go Cat Go
ISBN 978-82-429-3795-7
164 sider
329 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. Noe av det beste med Rudi er at han er en av de få som tegner ordentlige gitarer og ikke skrot med fem strenger og sånn… :)


    JK    13. September 2008, 21:59    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)