Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

DØDSGUDENS NOTISBLOKK ( 5.10.08 )

Egmont Serieforlaget satser på en ny mangaserie. Denne gangen dreier det seg om Death Note av Tsugumi Ohba og Takeshi Obata. Hva mener Serienetts anmelder om de første bøkene i serien?

Av: Frank Flæsland

Hva ville du gjort om du fant en notisbok, der du kunne drepe noen ved kun å skrive navnet deres i den?

Dette er temaet i mangaserien Death Note. Ryuk, en av “dødsgudene” (i vesten ville de vel vårt “smådjevler”) kjeder seg i dødsriket og “mister” notisboken der navnene på dem som skal dø skrives, komplett med bruksanvisning. Ungdommen Light Yagami finner denne, og han er sterkt skeptisk. Likevel prøver han den. Når han blir overbevist om at det virker, begyner han å “henrette” voldsforbrytere fra hele verden.

Men så mange dødsfall, der alle dør av plutselig hjertestans, fører til at politifolk begynner å interessere seg for dette – spesielt den mystiske etterforskeren “L”, som i løpet av første bok finner ut hvilket område i Japan denne morderen “Kira” befinner seg i. Lights far er leder for poitiets etterforskning, så Light kan følge arbeidet deres (opp til et visst punkt, da “L”s identitet er hemmelig for alle.) Men “L” på sin side får FBI-agenter sendt til Japan i all hemelighet for å etterforske politiet og hvem som lekker opplysninger fra etterforskningen.

Kampen mellom “L” og “Kira” får Light til å ta livet av andre enn forbrytere for å beskytte seg selv, og han finner også nye måter å bruke dødsboken på. Sakte, men sikkert blir Lights bruk av boken endret fra å beskytte verden mot forbrytere til å beskytte seg selv. Og på sidelinjen sitter dødsguden Ryuk, som kun innehaveren av boken kan se, og fryder seg fordi han har fått noe interessant å følge med på.

Dette er en spennende thriller med overnaturlige elementer som er beregnet på voksne lesere. Den er tegnet i en “realistisk” manga-stil, og om de kan venne seg til en omvendt leseretning, er det nok mange som kan få en aha-opplevelse av å lese denne serien. Anbefales!

Death Note
Av: Tsugumi Ohba og Takeshi Obata
Bok 1
ISBN 978-82-429-3894-7
212 sider
29,50 kroner
Egmont Serieforlaget

Bok 2
ISBN 978-82-429-3896-1
212 sider
59,50 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)