Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ARILD STORE SÅPEOPERA ( 5.10.08 )

Arild Versus Graff prøver seg på noe i stil med en episk romantisk komedie.

Av: Trond Sätre

Dette er Eirik Andreas Viks fjerde Arild-album (juleheftet inkludert), og Vik gir oss denne gangen er enkeltstående albumhistorie. Plottet er ikke så veldig solid, men det var vel neppe meningen heller. Teksten bakpå albumet innrømmer at handlingen i grove trekk kan beskrives med denne setningen: ”Arild dumper Ingerid Stenvold til fordel for Anne Rimmen og helvete bryter løs!”. En litt mer utførlig er at Arild, som også tidligere har leflet med gjengen fra NRKs sportsavdeling blir involvert i et firkantdrama der han leker en slags bytte-kjæreste-lek med Anne Rimmen, Ingerid Stenvold og sin rival Espen Graff.

Viks nonsensaktige humor er blitt mer raffinert etter hvert, og har hevet seg fra rent nonsens til en litt underfundig surrealisme. Historien virker mer gjennomtenkt. Tegningene hever seg også, akkurat som de har fortsatt å gjøre fra album til album. Og Vik hadde en svært god, dynamisk og egenartet tegnestil helt fra begynnelsen. Men streken er litt ujevn i den forstand at han ser ut til å bruke for mange ulike tykkelser på pensler og tusj, noe som gir deler av albumet et skisseaktig preg – Særlig gjelder dette de store rutene. Vik burde kanskje også vurdere å prøve et fontprogram. Håndteksten hans er snirklete og ujevn.

Kosmetiske skjønnhetsfeil til side, jeg forstår hvorfor Laksevåg Forlag fortsetter å pushe Eirik Andreas Viks tegneserier. Han har en stil som er original, spennende og morsom, både i strek og fortellermåte. Men jeg er ennå ikke overbevist om at han kommer til å bli det neste store innen norske tegneserier, slik noen mener.

Arild Versus Graff
Av: Eirik Andreas Vik
ISBN 978-82-92886-10-6
36 sider
60 kroner
Laksevåg forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)