Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

LITE JUL MED LARSON (11.12.08 )

Blant årets julehefter er det få som går mer på rutinen enn Larsons Gale Verden.

Av: Trond Sätre

LGV kommer ikke bare ut som julehefte, men også som vinterferie/påskehefte og sommerhefte, og oppskriften er alltid likeens: Den samme blandingen av Larson-repriser og biserier som du finner i månedsbladet. Eneste forskjellen er at juleheftet har færre sider og større format. Du betaler for en luksusutgave med det samme innholdet som et vanlig månedsblad.

Julestemning er det lite av: Det eneste julegaget av Gary Larson selv, er på forsiden. Av biseriene er det bare Opus, FoxTrot og Over Hekken som har jule- eller vintertema. Når det gjelder kvaliteten så finner du ikke noen av Gary Larsons bedre gags her. Heftet viser heller ikke FoxTrot, Duplex eller Brewster Rockit på sitt beste. Opus er dårlig på sluttpoeng, men til gjengjeld god på ordkløveri. Dessuten står nettopp den serien for mye av julestemningen, noe den får pluss i margen for. En side med Arne And som er datert juli 2008, er interessant fordi den forutså finanskrisen.

Men er sett under ett er LGV julehefte temmelig overflødig. Bare Over Hekken og Dilbert (som får tre sider hver) holder et jevnt over høyt nivå. For øvrig savner jeg min personlige favoritt, ”Perler For Svin”, i årets hefte, men den har visst meldt overgang til månedsbladet Kollektivet – en serie som for øvrig greier seg utmerket uten noen biserier i sitt julehefte. Men det er en annen historie, som denne anmelderen snart skal komme tilbake til.

Larsons Gale Verden – Julespesial 2008
36 sider
Kr. 44,50
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)