Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

UNØDVENDIG OG DYR NOSTALGI ( 5.01.09 )

Nesten 300 kroner forlanger Egmont Serieforlaget for luksusversjonen av Donaldpocketene. Det er ikke bøkene verdt.

Av: Kristian Hellesund

Førti år etter at den første Donald-pocketboken ble utgitt, har Egmomt Serieforlaget startet bokserien på nytt. Denne gangen kan man lese pocketbøkene i luksusutgave mellom stive permer. I tillegg er bøkene litt større enn originalformatet, de er tekstet på nytt og for sikkerhets skyld også med ny fargelegging. På toppen av det hele har pocketbøkene fått redaksjonelt stoff.

Donaldpocketbøkene er blitt en nostalgisk bokserie. Mang en stund har norske lesere fått kose seg med 256 sider underholdning og/eller tidtrøyte med italodisneysk lesestoff. Pocketbok nummer 1, Onkel Skrues millioner, er mer tidtrøyte enn underholdning, men den har sine øyeblikk. “Gull-eterne” er en grei historie, der Skrue & co får bryne seg på romvesener, mens “99.999 ordbøker” blir en altfor lang tour de force for Disney-endene. “Et fint belte til Onkel Skrue” får prisen som bokens beste historie med sine morsomme øyeblikk, mens “Onkel Skrues formue i fare” definitivt var et bedre minne enn slik historien gjenoppleves i dag. Det hele er bundet sammen med små sekvenser, slik at pocketboken skal være en stor helhet.

Donald-forfatter Olaf Moriarty Solstrand setter innholdet i boken inn i en sammenheng i noen interessante forord, men alt i alt er ikke luksusutgaven av Donaldpocket nr. 1 noe must. Tegneseriene i boken må ikke ha stive permer og flott innbinding. Strengt tatt forsvinner mye av sjarmen med Donaldpocketene da. I tillegg er prisen på nesten 300 kroner rett og slett avskrekkende. Må man ha seg Donald-pocketbøker kan man like gjerne kjøpe seg fem av det vanlige slaget. Da får man enda mer lesning og sannsynligvis flere gode leseopplevelser.

Donaldpocket nr. 1 – Onkel Skrues millioner (Luksusutgaven)
ISBN 978-82-429-3946-3
272 sider
299 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. Enig med Gonzales her :)
    For meg virker dette som om noen i forlaget røyka sokkene sine til lunsj og kom tilbake med “Jeg har en kjempeide, folkens!”. Av prinsipp ønsker jeg aldri at serieprosjekt legges ned, men for meg virker dette som en usedvanlig korttenkt kombinasjon av en dårlig ide og forsøk på å tyne enda mer ut av førtifemtiårige samlere med for mye penger og for lite peiling på serier. Men kjekt at Olaf får noen kroner for å skrive forord, det fortjener han.


    Spacedog    10. January 2009, 22:02    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)