Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ET SNODIG UNGKARSLIV ( 4.05.09 )

Den evige biserien Monty holder en jevn kvalitet som du nå kan studere sammenhengende over et helt album.

Av: Trond Sätre

Monty har en lang og brokete historie som stripeserie. Den begynte i 1985 som Robotman, om en robot som flytter inn hos en typisk amerikansk forstadsfamilie. Senere flyttet Robotman inn hos en ungkar ved navn Monty Montahue. Monty var en oppfinner, men også den detaljen har blitt tonet ned senere. Nå er han mer av en allround-eksentriker. I 2001 ble også Robotman skrevet ut av serien, og nå heter den altså bare Monty.

Nesten helt siden starten har denne serien gått mer eller mindre regelmessig i norske blader, fra Garfield via Stripp og Billy (og sikkert noen flere jeg ikke kommer på). Nå går den i bladet Larsons Gale Verden. Dette er seriens første soloalbum med sitt nåværende navn.

Monty er en serie som har holdt en jevnt over høy kvalitet ganske lenge nå. Fra å være en familieserie har den gått over til å bli en mer satirisk, voksenorientert serie. Monty selv er den evige ungkar og den evige underdog – han er ikke spesielt dum, men på grunn av alle de fikse ideene sine får han lite respekt fra venner og kjente. Seriens største fortrinn er fantasifulle ideer. Meddick unngår klisjeene, eller så lager interessant vrier på dem. Meddicks sans for understatements fungerer like godt både når han bruker science fiction-motiver som når han bruker mer trivielle temaer.

Gagsene er overveiende dialogbaserte, men Meddick har en kraftfull, karikert strek som gjør serien verdt å lese like mye for tegningene sin del. Og med tanke på de ordrike dialogene og de ofte ganske tette plott-trådene, får du faktisk ganske mye lesestoff for pengene i et Monty-album.

Monty (vignett: Schibsted Humoralbum)
36 sider
Kr. 44,50
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)