Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

DE DØDE GÅR IGJEN (10.05.09 )

Kelpie forlag har fortsatt tro på den tradisjonelle skrekkserien.

Av: Trond Sätre

Skrekkserier er ikke lenger så populære hos de store, norske forlagene. Men de mindre forlagene prøver ennå å holde liv i sjangeren. Sist ute med det tradisjonelle antologiheftet er Blodige Grøss nr. 3 fra Kelpie (tittelen er formodentlig en hilsen til det mest kjente av alle norske grøsserhefter, Iskalde Grøss) .

Forfatter er Jonas Larsen. Med seg har han en håndfull norske serietegnere som alle sammen har potensial, men ennå ikke har perfeksjonert streken sin. Den første historien, Stanken Av Hevn er en zombiefortelling i en klassisk gangster-ramme. Den inneholder ingen overraskelser, men tegner Alexander Gustafson gjør en god jobb både med zombie-effektene og tidskoloritten fra 30-tallet. ”En Sak Om Liv og Død” er en litt mer gjennomtenkt grøsserhistorie lagt til Victoria-tidens England. Der ”Stanken Av Hevn” er lagt opp som action, er denne lagt opp som krim. Jeg kan røpe så mye som at det handler om en mumie; Blodige Grøss 3 er således dominert av ”levende døde”-temaet. Tegningene er av Torgeir Trapnes, som har en mer stilisert strek enn Gustafson. Den er mindre detaljert enn sistnevntes strek, men virker likevel litt jevnere og mer sikker.

I tillegg til disse to lengre historiene inneholder heftet også ”Stab” en to siders ordløs serie skrevet og tegnet av Kristoffer H. Stokkerud. Den er litt mer tvetydig (mitt først innfall var at den handler om paranoia), selv om handlingsforløpet er enkelt nok. Først og fremst er denne visuelt sterk, ettersom Stokkerud har en mer kraftig og realistisk strek enn de andre bidragsyterne. Han legger også mye større vekt på skyggelegging.

Blodige Grøss inneholder ingen store nyskapninger, men bidragsyternes skrekkserier er laget med tydelig kjærlighet til sjangeren og dens lange tradisjoner.

Blodige Grøss nr. 3
40 sider
Kr. 50
Kelpie Forlag

divider
  1. Hadde gitt opp håpet for lengst at dere skulle anmelde denne, så dette var en artig overaskelse.
    Fint utført anmeldelse.


    Alexander    16. May 2009, 23:33    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)