Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MER FRA ELITESERIEN ( 1.09.09 )

Egmont Serieforlagets Pondus-bokserie Eliteserien er kommet til bind 4. I tillegg til et nytt dypdykk i Frode Øverlis tegneserie, kan denne boken by på smakebiter fra Ånden som går-parodiene Øverli laget for Fantomet-heftet.

Av: Kristian Hellesund

Pondus-bokserien Eliteserien er kommet til fjerde bind. Så langt har vi fått følge tegneserien til Frode Øverli i farger i kronologisk rekkefølge gjennom både striper, søndagssider og spesialhistorier fra starten. I tillegg har redaksjonen til Egmont Serieforlaget krydret utgivelsene med bakgrunnsmateriale, kommentarer fra Frode Øverli til enkeltstriper og blikk på andre Øverli-prosjekter. I dette bindet er det serieskaperens Fantomet-parodier som får ekstra oppmerksomhet sammen med blant annet ulike oppdragsillustrasjoner og en refusert Donald Duck-side. I tillegg er det fokus på karakteren Påsan, som er hovedperson i en spesialhistorie som er gjengitt i boken.

Pondus som tegneserie har virkelig fått satt seg når vi er kommet til innholdet i Eliteserien bind 4. Her finner vi tegneserier fra 1999 og 2000, og Frode Øverli er i storslag med massevis av gode morsomheter og sin sedvanlige, dyktige tegnestil. Innholdsmessig er dette det beste bindet av Eliteserien så langt, og det er flott å se hvor gode Pondus-stripene faktisk var for ti år siden.

Eliteserien er den ultimate Pondus-bokserien, og den er en utmerket dokumentasjon på Frode Øverli som serieskaper. Norges stripemester har levert en utmerket tegneserie gjennom mange år, og Pondus fortjener den flotte behandlingen forlaget gir serien gjennom Eliteserien.

Pondus: Eliteserien 4
Av: Frode Øverli
ISBN 978-82-429-4032-2
208 sider
399 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
 1. “Eliteserien er den ultimate Pondus-bokserien, og den er en utmerket dokumentasjon på Frode Øverli som serieskaper.”
  Tja, er den det?? Da er den bedre enn de tre første.
  Personlig liker jeg Pondus passe bra, greit i små doser. Samtidig har jeg en svakhet for samlebøker som presenterer serier komplette og kronologisk, og tenkte at OK her får jeg Pondus samlet og kan lese litt når jeg vil. Hva ser jeg i bind, en, to og tre?? Ikke bare Pondus, men en masse annet “fyllstoff” fra Øverlis hånd gjennom tiden. Hva har dette i en Posndusbok å gjøre?? Det var vel ikke en Øverli “samlede” verk jeg ville ha??
  Bøkene kunne vært topp, men mange sider “forsvinner” iannet tvilsomt materiale!!

  Ivan


  IpComics    6. November 2009, 22:57    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)