Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

VERDEN RUNDT MED ROCKY ( 6.12.09 )

Den fjerde boksamlingen med Rocky er i reisens tegn. Her følger vi Martin Kellermans selvbiografiske kjøter til blant annet Japan, Thailand, USA og brorens eksil på bygden.

Av: Kristian Hellesund

Martin Kellerman valgte å lage tegneserie av livet sitt, og resultatet er tegneserien Rocky. Rocky har i alle år vært alt annet enn politisk korrekt, og Kellerman har valgt å vise frem et liv der det meste ikke er forbilledlig. Han lar leserne få del i livet sitt på godt og vondt, og kombinasjonen hverdagsfilosofi, sexfrustrasjoner, festing og trivialiteter danner et lesverdig bakteppe.

Så langt har Rocky hatt en solid utbredelse her i Norge. Den svenske tegneserien har blitt tatt godt imot, og den har fått boltre seg som biserie i Pondus-heftet, i egne blader, album og som avisserie. Det er også kommet fire bøker inkludert fjorårets jubileumsutgivelse, og årets bokutgivelse er dermed både den femte Rocky-boken og den fjerde i bokserien.

Vi har i På ferie kommet til Rockys trettiårskrise. Boken inneholder tegneserier fra 2004, og vi møter på noen måter en annerledes Rocky. Der Rockys bekjente etter hvert slår seg til ro, får Rocky en trang til å vandre. Og vandreturene fører ham på langdistanseturer til blant annet USA, Japan og Thailand. Rocky slår rundt seg med sine samfunnsbetraktninger, bitende refleksjoner over kulturene og turistene han møter og en solid dose kombinert selvmedlidelse og selvsentrerthet. Kellerman fører dermed Rocky inn i pikaresktradisjonen, og på mange måter blir Rocky fornyet som tegneserie på denne måten. Høydepunktet i boken er Rockys USA-reise, der både de latente og de uttrykte konfliktene mellom Rocky og hans reisefelle gir brodd og humor.

Rocky-boken På ferie er ikke den mest morsomme av de norske Rocky-bøkene, men den er den mest interessante. Rocky på reisefot er ofte mer spennende enn Rocky på hjemmebane. Ellers har Egmont Serieforlaget freshet opp bokserien med denne utgivelsen. Nå er alle sidene i farger i motsetning til tidligere bøker. I tillegg byr boken på gjensyn med forsidene til de første Rocky-bladene, der Kellerman brukte motiver fra plateomslag. Øyvind Holen har tatt på seg å finne inspirasjonskildene og bakgrunnen for dem, og det er god og lesverdig Rocky-relatert lesning.

Rocky bok IV: På ferie
Av: Martin Kellerman
ISBN 978-82-429-4056-8
180 sider
329 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)