Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MADS SLÅR TILBAKE ( 6.12.09 )

Den tredje M-boken, Sønn av Frank, er et overflødighetshorn som viser hvilken høy klasse Mads Eriksen holder som serieskaper.

Av: Kristian Hellesund

Mads Eriksen har vært nødt til å prioritere andre ting enn tegneserier det siste året, og tegneserieheftet M har derfor vært en opptrykkskavalkade med såkalte M-klassikere. Selv om reprint har vært en nødvendighet for Schibsted Forlag, er det ikke til å stikke under en stol at bladet samtidig har fått frem storheten i Mads Eriksens tegneserier. Eriksens personlige sitcom der har utleverer seg selv og Madammen er også svært lesverdig i opptrykk, selv om det kanskje har blitt for mye resirkulering i M-bladet i 2009.

Med et slikt bakteppe skulle man tro at årets samlebok med M, Sønn av Frank, skulle bli en traurig affære med striper man hadde drøvtygd altfor mange ganger. Resultatet er derimot et helt annet. Sønn av Frank er en fantastisk reise i Mads Eriksens fantasi, der ninjakrigere ledet av Morten Harper på korstog mot stripeserier, elleville møter med Cthulhu, lek med gummihøner og tankevekkende refleksjoner omkring Star Wars bare er noen få av utrolig mange høydepunkter. Mads Eriksens absurde og kreative fantasi kombinert med en detaljrikdom, en solid stilsikkerhet og fingerspitzgefühl for timing gjør tegneserien M til noe av det beste av tegneserier her på berget noen sinne. Og tegneserien tåler uten tvil både femte og åttende gangs gjenlesning.

Vi venter spent på nytt materiale fra Mads Eriksen, men i mellomtiden bør Sønn av Frank mer enn dekke behovet for M-tegneserier. Dette er Mads Eriksen på sitt beste. Kjøp og nyt!

M bok 3: Sønn av Frank
Av: Mads Eriksen
ISBN 978-82-516-3360-4
180 sider
298 kroner
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)