Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

BARBARISK GJENSYN (18.03.06 )

Conan har to norske hefter for tiden. I Conan krønikene får man se Conan slik figuren vanligvis er blitt presentert for nordmenn: I 100-siders hefter i svart/hvitt.

Av: Kristian Hellesund

Conan er en populær tegneseriefigur i Norge. Barbaren fra Cimmeria har hatt eget, norsk tegneserieblad i mange år, og ulike spesialutgaver med tegneseriehelten er også gitt ut. For tiden er barbarhelten til Robert E. Howard hovedfigur i fargeheftet Conan og svart/hvitt-heftet Conan Krønikene. Mens Conan-heftet trykker den nyeste tegneserieversjonen med barbaren, er Conan Krønikene viet til opptrykk av gamle historier.

I Conan Krønikene nr. 4 møter leserne historier fra begynnelsen av åttitallet. Her er Conan blitt konge, og i den første delen av heftet er barbarkongen opptatt av å finne igjen sin bortførte dronning. Det fører cimmerianeren på en lengre ferd med typiske Conan-ingredienser som slåsskamper, drap og begjær. Det er den klassiske Conan-tegneren John Buscema som står for tegningene i heftet, og det er et gledelig gjensyn. Buscema var en mestertegner, og det er en fornøyelse å se strekene hans på trykk i Norge igjen. I dette heftet samarbeider han med forfatterveteraner som Roy Thomas og Doug Moench. Begge er dyktige fortellere, og historiene de har laget er både spennende og lesverdige.

Det er gått fem år siden historiene i heftet ble utgitt på norsk. Gikk du glipp av dem den gangen, er det verdt å ta en kikk på Conan Krønikene nr. 4. Dette er et blad som kan by på underholdning og spenning med bidrag fra dyktige serieskapere. For Conan-fans er denne utgivelsen obligatorisk.

Conan Krønikene nr. 4
100 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlagene

(Teksten er tidligere publisert gjennom Laksevåg forlags syndikasjonstjeneste.)

divider
  1. Send meg begge heftene til:Birger Svarteberg Strandafjorden 63 3570 Ål


    Birger Svarteberg    16. February 2016, 14:40    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)