Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MUSIKAL MOT ALLE ODDS (15.06.11 )

De sa det ikke lot seg gjøre, og en stund så det virkelig slik ut også. Men i går hadde Broadway-forestillingen om Spider-Man faktisk premiere.

Av: Trond Sätre

Musikalen Spider-Man: Turn Off The Dark framsto lenge som en tragikomedie, eller simpelthen bare en vits. Historiene om skadde stuntmenn, budsjettoverskridelser, spesialeffekter som ikke fungerte, oppsagte regissører og ikke minst gjentatte utsettelser virket mer underholdende enn selve forestillingen noen gang kunne forventes å være. Men i går kveld gikk teppet opp for den offisielle premieren.

På dette tidspunktet hadde kritikerne allerede rukket å bli godt kjent med forestillingen, ettersom tallrike forhåndsvisninger var blitt arrangert. Kritikkene etter premieren er ikke udelt positive, men de fleste anmelderne er enige om at forestillingen er bedre enn forhåndsvisningene tydet på. Musikk og sanger er levert av Bono og The Edge fra U2, noe som produsentene selvsagt har lagt vekt på i forhåndsreklamen. Meningene er delte om musikken også, men i alle fall er Rolling Stone fornøyd.

Med et ukentlig budsjett på en million dollar under de langvarige forberedelsene er Spider-Man: Turn Off The Dark tidenes dyreste Broadway-produksjon. Produsentene regner med at den må gå i minst tre eller fire år for å tjene seg inn.

Musikaler basert på tegneserier er slett ikke uvanlig, men de mest kjente og suksessrike – Annie og You’re a Good Man, Charlie Brown – har tatt utgangspunkt i stripeserier. Et mer relevant sammenlikningsgrunnlag er nok musikalen It’s a Bird…It’s a Plane…It’s Superman fra 1966. Forestillingen gikk dårlig på Broadway, men er blitt satt opp flere andre steder senere – Sist i 2010 i Dallas, basert på et revidert manus av tegneserieforfatter Roberto Aguirre-Sacasa. Aguirre-Sacasa er også ansvarlig for de siste omskrivingene av manuset til Turn Off The Dark.

divider
  1. Og så har man “Batman World Tour” som også kommer til Oslo Spektrum.

    Batman World Tour


    Øyvind B    15. June 2011, 18:44    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)