Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ILLUSTRERTE KLASSIKERE I BOKFORM (14.07.06 )

Enda en ny bokserie har tatt form hos Egmont Serieforlaget. Denne gangen satser forlaget på Illustrerte Klassikere.

Av: Kristian Hellesund

Spør man voksne som vokste opp i Norge på femti- og sekstitallet, er det ikke usannsynlig at en rekke av dem først var innom de store eposene i verdenslitteraturen i tegneserieform. I serien Illustrerte Klassikere var det nettopp slike tegneserier som ble trykt. Fra Serieforlaget, som senere skiftet navn til SE-Bladene, ga ut de første heftene i 1954 til serien ble lagt ned i 1976 av Williams forlag, kom det ut hele 221 utgivelser. I tillegg ble en rekke av dem gitt ut i flere opplag. Det var her man kunne lese om David Copperfield, Marco Polo, Buffalo Bill, kong Arthur, Rob Roy og mange andre på en tilrettelagt og illustrert måte for de yngste.

Nå mener Egmont Serieforlaget at tiden er inne for en ny runde med Illustrerte Klassikere. Denne gangen kommer tegneserieutgavene av viktige litterære verk og historiske hendelser i en bokserie med stive permer. Planen til forlaget er å samle “alle de originale bladene i kronologisk rekkefølge”.
-Hver bok i serien inneholder tro kopier av fire av de opprinnelige bladene, inklusive forsider og det hele. I tillegg følger et nyskrevet fororod til hver historie der du finner historikk rundt det litterære verk som blir presentert, heter det på Egmonts tegneseriebutikks nettside, serie.no.

Illustrerte Klassikere stammer opprinnelig fra USA. Serieskaperen Albert Lewis Kanter ga i 1941 ut De tre musketerer som den første tegneserieversjonen i serien som etter hvert ble kjent som Classics Illustrated. I alt kom det 169 utgivelser i USA frem til serien ble lagt ned i 1971.

Les mer om Illustrerte klassikere i Norge hos tegneserie.info:
http://www.tegneserie.info/illustrerte_klassikere.htm

Les mer om den nye bokserien hos Egmont Serieforlaget:
http://www.serie.no/default.asp?ID=482&catID=234&productID=1555&productName=Illustrerte%20Klassikere

divider
  1. interessert i serien


    tore gutteberg    14. June 2009, 13:52    #
  2. Da må du ta kontakt med Egmont Serieforlaget. For eksempel kan du sjekke ut nettsiden univers.no der du finner denne oversikten over bokserien Illustrerte klassikere:

    http://www.univers.no/egmont-univers-Site/Tegneserier/Illustrerte-klassikere/subcategory-_I5RXa9EQCkAAAEYRr9MQ3ko?ShowAllProducts=YES


    Kristian Hellesund    14. June 2009, 14:47    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)