Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SOMMERGLEDE MED TOMMY OG TIGERN (15.07.06 )

Schibsted Forlagene har gitt Tommy og Tigern eget sommeralbum i år. Albumet byr på mange gode sekvenser og beviser nok en gang at Bill Watterson skapte et mesterverk med tegneserien sin.

Av: Kristian Hellesund

Da Bill Watterson plutselig la ned Tommy og Tigern i 1995, var det en høyst oppegående tegneserie som forsvant fra avisene. Watterson hadde fornyet stripeseriene med Tommy og Tigern, og han hadde banet veien for en ny generasjon serieskapere.

Tommy og Tigern har siden 1989 hatt eget hefte i Norge, og naturlig nok har hovedserien i heftet vært preget av repetisjon av gamle striper og søndagssider de siste årene. Det finner vi også i dette sommeralbumet, der 30 av sidene er viet Bill Wattersons skaperverk. Innholdet er først og fremst sommersekvenser og historier der Tommy og hans makker reiser i tidsmaskin. Tegningene til Bill Watterson kler albumformatet, og det er forfriskende å se søndagssidene i stort format. Selv om innholdet er kjent stoff for denne anmelder, så gjør ikke det noe. Dette er tegneserier på sitt beste med god og tankevekkende humor.

Sommeralbumet byr også på en sekvens Tommy og Tigern-hyllester av Mads Eriksen. Eriksen har laget fire striper med Marvin und Heinz til M, men disse er ikke spesielt morsomme i forhold til hovedserien. Marvin und Heinz er mest et ellevilt og annerledes mellomspill i albumet der man får dette samlet på et sted.

Alt i alt er ”Tommy og Tigern sommer 2006” et helt utmerket produkt. Her finner vi Bill Watterson i kjent og dyktig stil, og det hele bare oser av sommer.

Tommy og Tigern sommer 2006
36 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)