Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MORSOM JUBILANT ( 9.08.06 )

Det er ti år siden Karine Haalands tegneserie Piray fikk sin debut. Jubiléet markeres med et tegneseriealbum, der Haaland selv er i storform.

Av: Kristian Hellesund

Karine Haaland har for lengst funnet sin plass som serieskaperen bak en av de morsomste tegneseriene i Norge. Haalands Piray dukket for første gang i Larsons gale verden i 1996, og siden den gang har serien fått et stort publikum gjennom publisering i blant annet Ernie-heftet og Dagbladet samt egne bøker og album. I anledning tiårsjubiléet kan Egmont Serieforlaget by på et eget album, “10 år med tullingene”, der man kan lese både striper, ensidere og lengre historier med det elleville persongalleriet til Haaland.

Piray er en meget humoristisk tegneserie. Haaland får som regel gliset frem hos leseren, siden hun gjennom skråblikk på samfunnet, underfundige kommentarer og uventede vendinger nesten alltid klarer å finne noe morsomt. I jubileumsalbumet sitter latteren løst hos denne anmelder, men som regel er det stripene og ensiderne som er morsomst. En seksten siders spesialhistorie om forviklinger omkring en isbil har sine artige øyeblikk, men i dette albumet føles den litt langtekkelig. Det gjør ikke en sekssiders historie der en oppblåsbar dinosaur er midtpunktet. Den er morsom, har overraskende poenger og (som vanlig) gode tegninger.

“10 år med tullingene” er verdt å se nærmere på. Ros skal også Egmont ha for å ha gitt Haaland seks sider til å skrive litt om Piray og seriens utvikling. Dette er godt stoff, som gir utgivelsen noe ekstra.

Piray: 10 år med tullingene
ISBN 82-429-2993-9
52 sider
49,50 kroner
Egmont Serieforlaget AS

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)