Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SMAKEBIT MED SAMLERVERDI ( 8.09.06 )

Tegneserieheftet til nettserier.no kan først og fremst by på humortegneserier. Heftet er en god introduksjon til tegneserieportalen, men innholdet spriker noe i kvalitet.

Av: Kristian Hellesund

Mens startskuddet for Raptus går i Grieghallen i Bergen i dag, starter også distribusjonen av tegneserieheftet nettserier.no. Heftet deles ut gratis til de besøkende på tegneseriefestivalen så langt opplaget på 1.000 eksemplarer rekker.

I tegneserieheftet er åtte av seriene fra tegneserieportalen representert i svart/hvitt. De fleste får én side til rådighet, mens enkelte serier får boltre seg over to sider. Kvalitetsmessig er det litt varierende. Fantasyhumorserien “Sagaen om Dadaph Serraph” av Bård Lilleøien skiller seg ut sammen med Arne Byes “Edda jr.” og “Hakkum” av Nils Petter Smeby som de klart beste bidragene i heftet. Denne anmelder har i alle fall blitt sporet til å se nærmere på nettopp disse seriene på nettserier.no, og det har vært fornøyelig lesning. Crazyhumoren til Lilleøien sammen med gode tegninger gjør “Sagaen om Dadaph Serraph” til en serie vi helt sikkert vil se mer til, mens det er merkelig at “Hakkum” bare finnes i Moss Dagblad i tillegg til på nettserier.no. Serien er mer enn god nok til ytterligere oppmerksomhet. Gaute Hjartåkers “Einar Gerhardsen” skal også ha ros. I tegneseriehefte finnes et to siders utdrag fra tegneserieromanen, som også gir denne anmelder mersmak. Mens Hjartåker satser på en forenklet tegnestil i tegneserien sin, ville den tjent på et mer realistisk preg.

Ellers er det mye lovende å se i heftet. 16 år gamle Eirik Andreas Vik skal ha ros for sine vanvittige idéer til “Arild”, mens Olaf Moriarty Solstrand har laget et interessant konsept med sin “Pac-Man Begins”. Dessverre er serien tung å lese i heftet. Den ville tjent på å bli presentert i et mye større format, der innholdet fra én side legges ut over to sider.

Solstrand tekst og bobler skal ha mye ros for både tiltaket nettsider.no og dette tegneserieheftet. Dette er et solid tilskudd til tegneserienorge som viser hva som spirer og gror i serieskapermiljøet. I tillegg er dette helt klart et kommende samlerobjekt. Denne anmelder spår spesielt Bård Lilleøiens “Sagaen om Dadaph Serraph” et gjennombrudd, men også Eirik Andreas Vik viser en forsmak på noe som kan bli meget spennende å følge fremover. Kanskje det vil gjøre at nettopp dette heftet kan vente høye priser på kommende nettauksjoner?

nettserier.no
16 sider
Pris: Gratis (til fremmøtte på Raptus 2006)
Solstrand Tekst og Bobler

divider
  1. Når det gjelder Hakkum, skal den ifølgje Moss Dagblad snart vera utfordrerserie i Aftenposten.

    Elles takk for positiv omtale!


    Olaf Moriarty Solstrand    11. September 2006, 17:45    #
  2. Jippi, verdens første offisielle anmeldelse av Arild. Koselig!


    Eirik Andreas Vik    11. September 2006, 23:47    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)