Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

WESTWIND LANSERER NYTT ALBUM (24.11.06 )

De alliertes bombing av Laksevåg 4. oktober 1944 regnes som en av de største sivile katastrofer under 2. verdenskrig i Norge. Nå er hendelsen skildret i en tegneseriebok fra Westwind forlag.

Av: Kristian Hellesund

4. oktober 1944 er en viktig dato for befolkningen i Laksevåg. Dette var dagen da allierte bomber rammet vestlandskommunen. 193 menneskeliv gikk tapt, og 180 mennesker ble skadet. Blant disse var elever og lærere ved Holen skole.

Denne uken lanserer Westwind forlag et tegneseriealbum som ser nærmere på bombekatastrofen. Journalisten og serieskaperen Ingebjørg Jensen har laget “Bomber over barneskolen”, der hun forteller det som skjedde fra bombeflyene tok av fra Storbritannia om morgenen, gjennom selve bombingen og til hendelsene etterpå da en rekke laksevågbarn forlot hjemstedet og ble sendt til trygge forhold utenfor Laksevåg.

Bombingen av Laksevåg blir sett på som nedtonet i norsk historie.
-Det er forunderlig at det største sivile tapet i Norge under krigen er blitt glemt på det nasjonale plan, fortalte antikvar og seniorkonsulent hos Forsvarsbygg, Britt-Alise Hjelmeland, til Aftenposten i forbindelse med 60-årsmarkeringen i 2004. Hun fikk støtte av flere.
-Laksevåg-tragedien bør hentes mer frem i den nasjonale historieskrivningen om krigen. Det var et stort tap i norsk målestokk, og tapet står ikke sterkt nok i vår nasjonale bevissthet, sa krigshistorikeren og professoren Ole Kristian Grimnes ved Universitetet i Oslo til avisen ved samme anledning.

I tillegg til tegneserieutgivelsen, har Ingebjørg Jensen også laget en dokumentarfilm om hendelsene 4. oktober 1944. Den ble vist på NRK1 tidligere i høst. Etter nyttår vil Jensen gjennomføre en foredagsrunde i bergenske skoleklasser der hun forteller om bombetragedien og tegneseriealbumet.

Les mer om tegneserieutgivelsen hos Westwind forlag:
http://www.westwind.no/nyweb/index.asp?ArtID=25

Les mer om 4. oktober 1944 hos Aftenposten:
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article885545.ece

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)