Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MESTERLIG TEGNESERIEHUMOR (26.11.06 )

Tradisjonen tro er Tommy og Tigern ute med julehefte også i år. Tommy og Tigern forblir en av de beste humortegneseriene, og det får man mange eksempler på i denne utgivelsen.


Av: Kristian Hellesund

Siden Tommy og Tigern for første gang kom på norsk i heftet Humor og Kanari på slutten av åttitallet, er det kommet en rekke utgivelser med den populære tegneserien til Bill Watterson her til lands. Selv etter at Watterson la ned tegneserien i 1995, har det ved jevnlige mellomrom blitt gitt ut månedlige Tommy og Tigern-hefter samt ulike album og bøker. Siste skudd på stammen er årets julehefte.

“Tommy og Tigern julen 2006” er et hefte med en solid dose humor. Bill Watterson laget en meget morsom tegneserie, og denne anmelder både humrer og ler underveis – til tross for at enkelte sekvenser er kjent materiale fra tidligere norske utgivelser. Heldigvis har redaksjonen valgt å fokusere på Tommy og Tigern-sekvenser med jul og vinter i juleheftet, og dermed er vinter- og julestemninger i sentrum. Det er vel også der veien går videre for å gjøre albumutgivelser med denne tegneserien interessante for lesere som allerede kjenner materialet. Å samle tegneserier med Bill Wattersons skaperverk etter tema fungerer meget godt i denne utgivelsen.

Det er også gitt plass til gjester i dette juleheftet. Tre sider med Over hekken og to sider Pels og poter gir en artig men unødvendig variasjon. Et julehefte som dette bør være viet fullt og helt til hovedserien, som gang på gang i utgivelsen viser hvor fantastisk god Bill Watterson var som serieskaper.

Tommy og Tigern julen 2006
ISBN 82-509-5772-5
36 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  1. Tradisjonen tro kommer det julehefte med Tommy og Tigern..? Men hvilken tradisjon i så fall; det kom vel neppe noe julehefte med T&T i fjor?


    jostein hansen    4. December 2006, 17:32    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)