Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

M FOR MORO (10.12.06 )

Et nytt, norsk humortegneseriehefte er i salg. Første utgave av bladet som fokuserer på Mads Eriksens M er en variert og meget lesverdig utgivelse.


Av: Kristian Hellesund

Så hadde M fått seg eget hefte. Tegneserien til Mads Eriksen har de siste årene vært en av Norges ledende humoristiske stripeserier, og det var en naturlig utvikling at den etter hvert ville bli ledeserie i et eget blad.

Første utgave av M inneholder både striper og en femsiders spesialhistorie med hovedserien. Mads Eriksen er i form i stripeformatet i dette heftet, og i hans ikke alltid like forutsigbare tegneserie er det mye å le av og enkelte ting å undre seg over. Fantasien til Eriksen er ellevill, tegneferdighetene store og humoren variert. Kan man be om mer?

For å lage et godt tegneseriehefte, trenger man en god miks med biserier. Til M har Schibsted Forlagene funnet flere godbiter. Den første utgaven av M inneholder både serier av Lewis Trondheim samt blant andre den kjempemorsomme Fuzzy, de crazyhumoristiske vitsetegningene til The Flying McCoys, den nerdete og til tider smilemuskelkilende Dork Tower og norske bidrag som Eon av Lars Lauvik, Stapp av Øystein Runde og Blacktööth av Torbjørn Lien. Her er det både variasjon innen humor og uttrykk. Lewis Trondheim har laget mye interessante tegneserier, og det er en milepæl å se hans Le Cosmonaute på norsk i M. Lars Lauvik leverer en artig sekvens der han tar et personlig oppgjør med Mads Eriksen. Dette er morsomt og helt klart blant Lauviks beste sekvenser i år. Torbjørn Lien har tatt Ronny og metalbandet Blacktööth ut av Kollektivet og inn i egen serie. En historie på fire sider har enkelte gode poenger, men innholdsmessig vil den ikke skrive seg inn i historien som Liens beste verk. Dog bruker han en røffere tegnestil her enn i Kollektivet, og det skal serieskaperen ha ros for. Den fungerer utmerket!

M er et spennende tegneseriehefte som lover godt med denne utgivelsen. Her er det mye spennende og morsomt lesestoff, og variasjonen er stor og god. Dette lover godt for fortsettelsen, og denne anmelder ser frem til å følge utviklingen videre. Det første M er moro å lese, og dette er helt klart kimen til et spennende bidrag i konkurransen om å være Norges beste humortegneseriehefte.

M nr. 1
52 sider
32,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)