Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

GLITRENDE FRANSK-BELGISK (18.02.07 )

Første bind i serien Det tredje testamentet er et fartsfylt, spennende og drivende godt tegnet tegneseriealbum. Utgivelsen viser at serieskaperne Xavier Dorison og Alex Alice absolutt har noe å fare med.


Av: Kristian Hellesund

Det er hyggelig å være tegneserieinteressert nordmann for tiden. En rekke interessante utgivelser kommer fra ulike forlag, og blant dem er ulike album og tegneseriebøker. Fransk-belgiske tegneserier er en viktig del av den niende kunstart, og her i Norge er det først og fremst klassiske og kjente serier som Asterix, Lucky Luke og Sprint som har vært utbudet de siste årene. De episke fransk-belgiske tegneseriene har det vært færre av, og flere av dem har vært nødt til å ta bakseteposisjon som biserier i hefter som Fantomet og Agent X9. Ikke noe galt med det: Det er bedre å få gode, utenlandske biserier i hefteformat enn ikke å få dem på norsk i det hele tatt.

Det er da det er hyggelig å se at Seriehuset prøver seg på en historisk albumserie fra det franske forlaget Glénat. Manusforfatteren Xavier Dorison og hans samarbeidspartner Alex Alice leverer en tegneserie der den katolske kirke står i sentrum. Utgangspunktet for historien settes i 1307, og gjennom fire album får man se en jakt etter pergamenter som kan forandre kirkens historie. I bind 1, Markus eller Løven våkner, møter vi den tidligere inkvisitøren Conrad av Marbourg. Sammen med den unge Elisabeth av Elsenor får leserne bli med på en reise gjennom Frankrike i senmiddelalderen, der reisefølget blir forfulgt av et ukjent vesen.

Dorison og Alice står bak en spennende fortelling som virker realistisk og tro mot sin samtid. I tillegg kan Det tredje testamentet by på utrolig flotte tegninger. Alex Alice er en ekstremt dyktig og realistisk tegner som i albumet kan by på spennende sidelayout, interessante perspektivskifter og fin flyt fra side til side. I tillegg er Alice en glimrende fargelegger, som setter et nydelig preg på utgivelsen.

Bind 1 av Det tredje testamentet er en flott albumutgivelse. Presentasjonen er utmerket og forseggjort med stive permer. I tillegg skal forlaget ha ros for utmerket teksting.

Det tredje testamentet. Bok 1: Markus eller Løven våkner.
ISBN 978-82-8170-031-4
52 sider
149 kroner
Seriehuset

divider
  1. Denne gleder jeg meg til å kjøpe! Men hvor finnes den? SH sine utgivelser er vanskelige å finne!


    Spacedog    24. February 2007, 00:30    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)