Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

BEDRE ENN NR. 1 (24.02.07 )

Egmont Serieforlaget overtok Pondus nå i 2007. Hvordan er den andre utgaven av tegneserieheftet til Frode Øverlis tegneseriefigur? Torgeir Trapnes kommer her med sin mening.

Av: Torgeir Trapnes

Pondus nr. 2 er en bra utgivelse, men den byr ikke på noen spesielle overraskelser. Bladet er en morsom leseopplevelse, men den skikkelige pangstarten for Pondus-heftet, i Egmonts regi, kommer vel først i neste nummer, når EON er tilbake på plass.

Helt ærlig har vel ikke Pondus gitt så mange nye overraskelser etter de hoppet over til Egmont. Heldigvis har bladet noe som interesserer den faste leser. Egmont fyller bladet med kvalitetserier i Haalands Piray, og ikke minst Martin Kellermans Rocky. Førstnevnte får bare to sider å boltre seg på, kanskje litt for lite med tanke på kvalitet. Rocky får derimot 5 sider. Det trekker opp.

Radio Gaga får, som i nr. 1 tre sider. Ikke alle poengene er like morsomme, men for de som liker serien, er vel dette en god grunn til å kjøpe bladet. Redaktom er nok en gang med, og Rutetid er, som alltid med. Carpe Diem blir gitt to sider. Meehan trekker litt ned. Den kunne godt vært byttet ut med noe annet. Tegningene er ikke de beste, og poengene er til tide litt tamme. Serien tar riktignok til takke med 1 side. I tillegg blir det en tosiders gjennomgang av ”St Valentins mindre kjente brødre”.

Av redaksjonelt stoff er innlegg til bladet alltids med, og en artikkel om Neil Youngs ’53 Pontiac faktisk. Den nye Pondusbloggen blir, bedre sent enn aldri, reklamert for. Utgivelsen er forseggjort, men Piray kunne fått mer å boltre seg på. Egmont kunne ofre siden med Meehan for Haalands del. Utenom det er utgivelsen verdt å få med seg. Så får vi se da, hvordan det blir når EON kommer tilbake.

Denne anmeldelsen er skrevet av fjorten år gamle Torgeir Trapnes fra Steinkjer. Trapnes er tegneserieinteressert og lager også egne tegneserier. I Serieblekka kunne man nylig lese “Torgeir” og “Torgeirs ruter”. Ellers er tegneserien ”Agent 000” publisert på nettserier.no. Trapnes kommer med utgivelsen “Ferden” på Kelpie forlag senere denne måneden, mens “Edward Crim” med manus av Jonas Larsen skal gis ut på eget forlag senere i år.

divider
 1. Gratulerer med en høyst velkommen anmeldertjeneste, Serienett! Og veldig bra at nye, inspirerte anmeldere slipper til – Harper, Holen & Co har fått dominere seriemeninger i Norge så alt for lenge.

  En liten merknad til unge Trapnes; sjekk ut gramatikken før du trykker “send” (det er vel mange av oss som burde gjøre nettopp DET) – det er noen linjer i siste avsnitt som knapt henger sammen.

  Ellers burde kanskje noen si noe om endringene vi ser i Pondus etter at nytt forlag kjøpte seg inn? For min del sert jeg at forsidene hittil er dårligere enn før. Nummeret omtalt her har en særdeles dårlig forside.

  Trenden med at man trykker en stripe over en hel side for å fylle ut plassen startet med forrige forlag og er en skam, kort og godt. Skulle gjerne hørt begrunnelsen/forklaringen vedr. denne utviklingen, det hadde virkelig vært fornøyelig…


  Spacedog    24. February 2007, 22:13    #
 2. Det hadde vært litt morsommere om du strøk “1” fra “nr. 1” i overskriften slik at antall kommentarer hadde vært nummeret. :3


  Quakeulf    25. February 2007, 16:59    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)