Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

EN LITT UJEVN DANS (17.05.07 )

FoxTrot-album nummer to har mange høydepunkter, skjønt halve albumet går med til en ganske uinteressant fortsettelsesserie.

Av: Trond Sætre

I januar 2007 innledet Bill Amend sin ”deltidspensjon” og gikk over til å tegne FoxTrot bare for søndagsaviser. Kort tid etter kom serien for første gang som eget album i Norge, etter å ha gått som biserie i Larsons Gale Verden i en årrekke. Få måneder senere er allerede det andre albumet på plass.

Schibsted har tydeligvis lært litt om design siden sist; Omslagstegningen på det nye albumet er visuelt mye sterkere enn omslagstegningen på det første. Men hva med innholdet? Vel, selv jeg som er en lojal FoxTrot-fan må innrømme at serien var ujevn til tider. I perioder kunne den gå fra nesten genial den ene dagen til ”Hæh, var det poenget?” den neste. Dette albumet holder et relativt høyt nivå, i alle fall i andre halvdel. En og annen stripe er på gapskrattnivå, som når Linda prøver å lure moren til å skrive en norskstil for henne, og når Pelle gir Linda en god grunn til å bruke eBay.

Men jeg undrer meg over at første halvdelen er satt av til en viss sommerføljetong som Bill Amend drar ut i det lengste. Kort fortalt handler den om at Pelle og kompisen hans møter to venninner fra fjorårets sommerleir og blir involvert i en ”detektivhistorie” på mikronivå. Men hvorfor ikke trykke føljetongen om selve leiroppholdet, som var like lang, men mye mer underholdende? Den hadde dessuten passet perfekt til den kommende årstida. Historien som er gjengitt i dette albumet er en oppfølger, og en ganske kjedelig sådan.

FoxTrot (album nr. 2, ikke nummerert)
ISBN 978-82-516-2894-5
36 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlagene

Les anmeldelsen av det første FoxTrot-albumet hos Serienett:
http://www.serienett.no/article/434/smahumoristisk

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)