Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

BLANDET FORNØYELSE (18.05.07 )

Med fire utgaver så langt er Fleip vel etablert. Men spriket i bidragsyternes profesjonelle nivå er ikke blitt mindre tydelig.

Av: Trond Sætre

”FLEIP gir rom for både nye talenter og etablerte serieskapere”, står det bakerst i hvert nummer. Månedens etablert serieskaper-alibi er Torbjørn Lien. Hans ”Mannakorn”, vitsetegninger laget fritt etter utvalgte sitater fra Bibelen, må sies å være en av de mer kreative og originale eksemplene på Gary Larson-inspirerte vignetter.

Ellers er flere av seriene nå tydelig etablerte som faste innslag. Dette gjelder både ”Dadaph Serraph”, ”Hakkum” og ”Holger og Hagbart”. De to sistnevnte har flere inspirerte øyeblikk, men Dadaph Serraph engasjerer meg ikke. Strengt tatt så synes jeg vel bare at poengene er litt for flate. Men Fleip 4 inneholder i Oslo Comics Expo-utgaven også gjenopptrykk av noen tidligere DS-striper i farger med kommentarer av skaper Bård Lilleøien, og denne presentasjonen er mer interessant.

Seriene ”Adolf”, ”Jungelliv” og ”Blargh!” får jeg lite ut av, mens denne lett absurde ”Arild” begynner så smått å pirre nysgjerrigheten min. Seriens skaper Eirik Andreas Vik har en kjapp og sikker strek, men han har en del å lære om oppbygging av historie og poenger. ”Morten Krohn” av Knut R. Knutsen fungerer bedre som en absurd humorserie – Kanskje fordi han ser ut til å være særs bevisst på seriens absurditet, og koser seg med den. Dessuten har han en sikrere strek. Skjønt Tomte er kanskje den av bidragsyterne som har den mest profesjonelle steken. Sammen med Kristian Hellesund har han laget den enkeltstående historien ”En superhelt blir til”, en utmerket strukturert serie som prøver å finne nye vinklinger på superheltmyten.

Å skulle gi en helhetsvurdering av Fleip er håpløst, og det gjør meg glad for at vi ikke bruker terningkast eller noe liknende i anmeldelsene på Serienett. Enkelte av seriene vokser på meg, mens enkelte andre greier jeg ikke, selv etter flere gjennomlesinger å like. Eller i det hele tatt å forstå. Men at Fleip rommer så mye forskjellig, og at det kommer ut så jevnlig, er i seg selv gode tegn for den norske tegneseriebransjen.

Fleip 4
ISBN 978-82-99886-00-7
52 sider
50 kroner
Laksevåg forlag

divider
  1. På tide med en skikkelig innsats, hardt arbeid, og ofring av alt sosialt liv fremover for bidragsyterne! Stå på! >:3


    Quakeulf    19. May 2007, 06:51    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)