Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

PÅ STEDET HVIL (24.05.07 )

Pondus-heftet er kommet til femte utgave fra Egmont Serieforlaget. Fremdeles byr bladet på en variert miks av humoristiske tegneserier, men det er i ferd med å sette seg som en forutsigbar utgivelse.

Av: Kristian Hellesund

Joda, det er mye å le av i tegneseriebladet Pondus. Egmont Serieforlaget har valgt ut et spennende knippe humoristiske tegneserier for å bli presentert sammen med Frode Øverlis hovedserie og enruterne Rutetid. Øverli selv er i det eksperimentelle hjørnet i Pondus nr. 5/2007. Han sender Sneipen, som nå har fått navnet Frida, ut på en surrealistisk reise i Drømmeland. Mens tegneren Øverli er i storslag, er ikke morsomhetene av vanlig, høy standard. Dog tar det seg opp i øvrige Pondus-bidrag i heftet, slik at helhetsinntrykket reddes.

Biseriene er av høy standard. Fremdeles holder Piray av Karine Haaland stand som beste biserie, og Haaland er fremdeles ikke redd for å sparke verken her eller der med satiren sin. To sider Piray er selvsagt alt for lite i et slikt hefte, så hvorfor ikke la Haaland få mer plass her og mindre plass i Ernie-heftet, Egmont?

Radio Gaga av Øyvind Sagåsen legger inn et ekstra humorgir på seriens tre sider i bladet, og denne anmelder kan ikke huske å ha ledd så mye av Radio Gaga. I likhet med Lars Lauviks Eon, priser Sagåsen våren i stripene sine, men det er Lauvik som kommer best ut av det. Hans underfundige, ukonvensjonelle humorstil er en fornøyelse å lese, og som vanlig er tegningene av god, gammel, høy Lauvik-standard.

Ellers kan Pondus-heftet by på Rocky i sedvanlig godlune og delvis morsomme bidrag som Carpe Diem og Meehan. Pondus nr. 5/2007 er ikke nyskapende, men er det et krav at et tegneseriehefte hele tiden må være det? I stedet er utgivelsen som en grovbrødskive med leverpostei. Du vet hva du får!

Pondus nr. 5/2007
52 sider
32,50 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. Piray får ikke mer plass fordi flesteparten av de som leser Pondus (meg inkludert) ikke liker Piray. Dette ble avgjort i en avstemning på Pondusbloggen eller noe.


    Quakeulf    25. May 2007, 01:13    #
  2. Piray er nok min favoritt blant biseriene. Jeg skulle gjerne sett en side eller to mer Piray i Pondus!


    Eirik    25. May 2007, 16:02    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)