Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MER MANGA (18.06.07 )

Flere mangatitler er å finne i norske bladhyller. Her ser Frank Flæsland nærmere på Shaman King og Love Hina fra Schibsted Forlagene.

Av: Frank Flæsland

Shaman King har tidligere gått i bladet «Shonen Jump» her i Norge, men kommer nå som egen bokserie. Hovedpersonen er Yoh Asakura, er sjaman som kan se spøkelser og bruke disses evner gjennom «hyoi-fusjon». Han reiser til Tokyo for å bli bedre (fordi det er mange flere spøkelser i en storby). Klassekameraten Manta, kan også se spøkelsene, og de treffer og blir venn med spøkelset Amidamaru, som var samurai på 1400-tallet.

I denne første boken blir vennene utfordret både av mennesker og ånder, og de (og leseren) lærer stadig nye ting om ånder og sjamaner. I boken blir spøkelser forklart som noen som ikke er klar for å «gå videre», og Manta’s «Superleksikon» har stadig nye forklaringer på det han får se. Anbefales for 12 år og oppover.

Love Hina handler om Keitaro Urashima og hans skiftende og stormfulle forhold til Naru Narusegawa og de andre jentene på pensjonat Hinata. Denne serien hører til en populær manga-sjanger som blir kalt «Harem-serier», der en gutt plutselig får en rekke jenter rundt seg. Seriene er stort sett humoristiske og litt småfrekke, og mye av spenningen dreier seg om hvordan helten skal få sin utkårede. I noen tilfeller også om hvem dette egentlig vil bli.

I bok 13 har de to endelig funnet hverandre, men fremdeles er det forviklinger i massevis. De andre jentene på pensjonatet er også interessert i Keitaro, spesielt etter at han blir utpekt som arving til pensjonatet, men bare om han forlover seg innen en uke. Dette vet han ingenting om, for han er tatt med til sydhavskongeriket Molmol, der prinsessen også vil ha ham til ektemann. Bonusstoff: Skisser fra arbeidet med boken.

Shaman King, bok 1
Hiroyuki Takei
49,50 kroner
Schibsted Forlagene

Love Hina, bok 13
Ken Akamatsu
49,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  1. Deilig med lave priser. :3


    Quakeulf    19. June 2007, 01:36    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)