Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SPENNENDE SATSING FRA NYTT FORLAG ( 7.02.06 )

22 år gamle Vanja Nilsen fra Stavanger går nye veier. Nå har siddisen startet tegneserieforlag, og første utgivelse er et norskprodusert hefte på engelsk.

Av: Kristian Hellesund

Med serieskaper og utgiver Vanja Nilsen i spissen, satser forlaget Wildside Comix på tegneserier fra ulike genrer. Det første heftet, antologien Wildside, er nå i salg, men det er et hefte som spriker i mange retninger. Her er det blant annet mangainspirerte tegneserier, fantasy og humorserier, og i enkelte av historiene blandes genrene. Tekstene er på engelsk. Dette er et valg forlaget har gjort for å kunne selge heftet også utenfor Norge.

Presentasjonen er flott. Wildside har en utmerket lay-out, og utgiverne har valgt å gi ut tegneserieheftet i farger. Det er mye godt tegnerhåndverk i utgivelsen, og de som står bak fargeleggingen har gjort en utmerket jobb. Av tegnerne imponerer først og fremst Vanja Nilsen med sin mangastil, mens manuskriptene er veldig varierende. Klart best er Nilsens humoristiske stripeserie “Maja”, der leserne blir kjent med en jordnær ungdom med sine hverdagsproblemer. Figuren og miljøet er troverdig, og serien inneholder flere treffende gullkorn. Dette er morsomt!

Nilsen står også bak “Norway Tales”, som er et forsøk på å overføre norske legender til mangatradisjonen. I den første historien er en hulder sentral. Idéen er glimrende, tegningene er flotte, men manuskriptet lider av liten fremdrift og for mye tekst der bildene kunne fortalt handlingen mer eller mindre alene.

Terese Antonsens serie “Era of Orlon” og Henrik Gildes “Eskoban’s Journey” er fortsettelseshistorier, men verken miljø eller fortelling får satt seg etter noen få sider i dette heftet. Antonsens serie har stemningsfulle tegninger og interessant fargelegging, og det skal bli spennende å se hvor historien går hen. Humorserien “My Wild Side” av Martin Johansen er i svart/hvitt i motsetning til resten av heftet. Morsomhetene er greie, de, men serien faller i likhet med “Maja” utenfor resten av innholdet i heftet.

Wildside er et positivt initiativ, og det skal bli spennende å se om forlaget får til planene om et variert utgivelsesprogram. Det aller første heftet bærer bud om at noe godt er på gang, og gjennom noen utgivelser vil nok innholdet sette seg.

Wildside nr. 1
36 sider
35 kroner
Wildside Comix

(Teksten er tidligere publisert gjennom Laksevåg forlags syndikasjonstjeneste.)

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)