Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

WOLVERINE INN I BORGERKRIGEN (29.07.07 )

Marvel Spesial nr. 5/2007 har fokus på Wolverine. Heftet viser hvordan den kanadiske mutanten involveres i Civil War, Marveluniversets borgerkrig.

Av: Kristian Hellesund

Det er helt mot helt i de norske Marvel-heftene akkurat nå. Mens Spider-Man i de siste heftene har inneholdt både miniserien Civil War og Spider-Man-historier om borgerkrigen i Marveluniverset, er turen nå kommet til Wolverine. I Marvel Spesial nr. 5/2007 avsluttes historien påbegynt i Marvel Spesial nr. 1/2007 og 3/2007, før Wolverine møter utfordringene i en verden der det å være superhelt har fått nye, lovregulerte rammer.

Heftet begynner med en mesterlig forside av den kanadiske serieskaperen Kaare Andrews. Andrews stiller også opp som forlegger i bladets første historie, der veterantegnerne Javier Saltares og Mark Texeira (tusj) viser høy klasse. De øvrige to tredjedelene av heftet er ikke like interessante kunstnerisk sett. Humberto Ramos (tegning) og Carlos Cuevos (tusj) har et annet uttrykk. Ramos, som i Norge er best kjent som Spider-Man-tegner, får sammen med Cuevos et røft, skisseaktig uttrykk. Her og der blir anatomien noe absurd tegnet, og Wolverines verden ser til tider karikert ut. Heldigvis samarbeider Ramos og Cuevos med en meget dyktig manusforfatter. Marc Guggenheim har blant annet erfaring fra fjernsynsserier som “The Practice”, “Law & Order”, “CSI: Miami” og “Brothers & Sisters”, og han vet å skape både spenning og lesverdige replikker. Det gjør han også i dette Wolverine-heftet, og en heller lavmælt start på heftet avsluttes med en ordentlig superheltthriller.

Schibsted Forlagene har fått dreis på Marvel Spesial. Tegneseriene som presenteres i Spider-Man-heftet er som regel av høyere kvalitet enn dette, men Marvel Spesial er bedre redigert med historierekker som fortsettes fra hefte til hefte. Vi tåler at X-Men og Wolverine har annethvert blad av Marvel Spesial. Det bidrar til et større mangfold i det norske Marveluniverset. Og det trengs!

Psst, Schibsted Forlagene: Kommer det noe spennende med Fantastic Four i tegneserieform når spillefilm nummer 2 kommer på norske kinoer neste måned?


Humberto Ramos er en kløpper på sideoppsett. Sammen med tusjeren Carlos Cuevos får dog tegningene til Ramos et skisseaktig preg, der detaljer blir fortegnet og proporsjonene virker merkelige. Sjekk for eksempel munnen til Wolverine i denne sekvensen fra Marvel Spesial nr. 5/2007.

Marvel Spesial nr. 5/2007
68 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  1. Jeg syntes at de heller skulle gitt …. i dette bladet og heller gi ut “The Other serien på norsk….


    Wolvie    31. July 2007, 08:39    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)