Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

INNRUTET MORO (28.07.07 )

Frode Øverli kan mye mer enn å lage Pondus. Rutetid er vitsetegninger av særdeles høy klasse.

Av: Kristian Hellesund

Et av ukens høydepunkter for denne anmelder er å lese tegneseriesidene i Bergens Tidende om søndagene. Avisen har satset på tegneserier og enrutere, og tre sider er viet serier og tegneserierelatert stoff. Et av de faste innslagene er enruteserien Rutetid av Frode Øverli. Øverlis fantastiske strek koblet med solide morsomheter er helt klart av meget høy kvalitet, og som regel slår Rutetid avisens øvrige tegneserie- og vitsetegningsbidrag som Nemi, Oppgulp, Mille, Dilbert, Hårek, Tilde, Prima Sekunda og Rex Rudi.

Rutetid går fast i tegneserieheftet Pondus, men nå er serien også tilgjengelig i eget album fra Egmont Serieforlaget. Mens man av og til kan gå lei av å lese samlinger av vitsetegninger, er det ikke slik med Rutetid-albumet. Rutetid kombinerer blødmer, solide replikker og vanvittige skråblikk på hverdagen. Øverli er en kløpper til å kombinere slående utsagn og fortegnede, karikerte situasjoner. Latteren sitter temmelig løst, og gang på gang viser Frode Øverli at han er en av landets største humorister uansett genre og uttrykk.

Det er få som kan hamle opp med Frode Øverli som vitsetegner. Gary Larson har kanskje et humoristisk ekstragir å sette inn her og der, men han slår ikke tegningene til Øverli. Derfor er det flott å nyte enkelte helsidere av Rutetid i albumet. Larsons tegninger tåler ikke albumformatet. Det gjør Øverlis – med glans!

Rutetid-albumet bør anskaffes!

Rutetid
ISBN 978-82-429-3480-2
36 sider
49,50 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. Jepp, et godt råd, og jeg har det med stive permer, slik alle albumene kommer i Seriesamlerklubben. Dette er forøvrig det andre albumet med Rutetid, det første finnes (bare) i softcover fra Schibsted Forlagene.


    jostein hansen    28. July 2007, 21:38    #
  2. Nei, det er faktisk det tredje. Det første kom i 2003(Bladkompaniet) det andre i 2005(Schibsted)


    Jan Arildsen    30. July 2007, 10:24    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)