Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FANTASTIC FOUR INNTAR KINOENE ( 8.08.07 )

Fantastic Four vender tilbake til norske kinosaler denne uken. På fredag er det premiere på spillefilmen Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer.

Av: Kristian Hellesund

Nesten to måneder etter den amerikanske kinopremieren på Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer, er turen kommet til norske kinoer. 10. august har den andre spillefilmen med superheltgruppen norsk premiere. Denne filmen er basert på klassiske superhelthistorier fra sekstitallet av Jack Kirby og Stan Lee, der karakterer som Silver Surfer og Doctor Doom spiller en viktig rolle.

Fantastic Four har hatt eget tegneserieblad i Norge to ganger. Mens tegneserieheftet Fantastiske fire bare kom med ti blader fra SE-bladene i 1968, kunne Atlantic forlag utgi eget blad med superheltgruppen fra 1978 til 1981. Senere har det blitt sporadiske opptredener for Fantastic Four i Norge. Serien har vært biserie i Spider-Man-heftet Edderkoppen samt hatt opptredener i bladet Marvel Superheltene fra SEMIC i 1987 til 1989 samt Seriehusets hefte med samme navn i 2003 og 2004. Det er også utgitt ulike pocketbøker og album med serien på norsk.

Serienett spurte redaktør Gøran Karlsvik i Schibsted Forlagene om det kommer noen Fantastic Four-relaterte utgivelser i forbindelse med den nye spillefilmen.
-Dessverre kommer det ikke noen FF2-utgivelse i sammenheng med film. Det lages ikke ”tradisjonelle” filmspesialer lenger, og det ”skreddersydde” materialet vi har hatt i hende, har vi rett og slett ikke syntes var godt nok, opplyser Karlsvik til Serienett. Men norske Fantastic Four-fans skal ikke fortvile. Schibsted-redaktøren legger til at man ikke skal se bort i fra at det kommer en tykkere FF-spesial til neste år.


Store deler av spillefilmen “Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer” bygger på den såkalte Galactus-sagaen til Jack Kirby og Stan Lee. Denne kom på norsk i Marvelpocket nr. 2/1985. Til høyre er Fantastic Four i eget, norsk tegneserieblad. Fra 1978 til 1980 het heftet Atlantic Serien.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)