Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

LUNKNE GRØSS (11.10.07 )

Wildside Comix har fått distribusjon gjennom Narvesen, og markerer dette ved å gi ut to nye blader, samt skrekkheftet Darkside som er et gjenopptrykk.

Av: Trond Sætre

Ære til Vanja Nilsen og makkeren hennes, Terese Antonsen for at de gir nye tegnetalenter en sjanse til å få noe på trykk. Prinsipielt er dette alltid beundringsverdig. For ordens skyld opererer de med tre separate titler: ”Wildside” består av serier som inngår i den utvidete definisjonen av fantasy, ”Ero-Mania” består selvsagt av erotiske serier, mens ”Darkside” er for skrekkserier. Det sistnevnte heftet er dobbelt så tjukt som de andre, noe som dessverre også gjør det lettere å oppdage svakhetene i konseptet.

For ”Darkside” inneholder ingen store leseropplevelser. I beste fall inneholder den enkelte middelmådigheter som drar opp inntrykket litt. Aller først tror jeg vi kan slå fast at her er det lite å hente for fans av klassiske skrekkserier. Ingen av disse historiene gir det innlevende ubehaget som for eksempel en god, gammel EC-historie kan. Karakterskildringene er for overflatiske, og poengene er ofte enten banale eller rett og slett meningsløse. I alle fall så skremmer de ikke, og det må jo være et problem?

I tillegg forekommer det litt sammenblanding av sjangrene. ”Zed Zombie” er en humorserie med et banalt grøssertema, selv om den er godt nok tegnet. ”Rondan Invasion” er like ens ikke en skrekkserie, men en fantasyserie med monstre. Attpåtil er det en fortsettelsesserie – i et blad med ukjent utgivelsesfrekvens. Men igjen er denne litt bedre tegnet enn snittet.

Tegneferdighetene er ellers ganske begrenset – dette er tross alt amatørenes aften, og Wildside påstår vel ikke noe annet, heller. Men de fleste tegnerne har potensiale, og noen er i ferd med å utvikle en god, egenartet stil. Om historiene hadde vært litt bedre, skulle jeg gjerne ha oversett flere mangler med tegningene.

Som vanlig i et Wildside-blad står Vanja Nilsen selv for det beste innslaget. Hennes
”Dukkehus” er riktignok forutsigbar, men den har i alle fall ordentlig struktur, og den vanlige manga-tegnestilen hennes er byttet ut med noe mer nøytralt som passer bedre til historien.

Jeg har oppdaget noen lovende tegnere og konsepter i de to andre Wildside-titlene. Da jeg åpnet Darkside var jeg derfor innstilt på å få en aha-opplevelse eller to her også. Dessverre fant jeg ingen slike. Bedre lykke neste gang.

Darkside nr. 1
104 sider
89 kroner
Wildside Comix

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)