Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

LAUVIK ER LØS ( 5.11.07 )

Eget blad har han ikke, men egen bokserie har han fått. Nå er Lars Lauvik aktuell med sin tredje tegneseriebok, Vonde minner, som samler tegneseriene Eon og Wildlife samt vitsetegningene Oppgulp.

Av: Kristian Hellesund

For tredje gang kommer Lars Lauvik med egen samlebok. I Vonde minner fra Egmont Serieforlaget følger man opp malen som ble satt i de foregående bøkene Galskap satt i system og Naiv. Hyper. Her finner man smakebiter fra seriene Eon og Wildlife og enruterne Oppgulp.

Det er ingen tvil om at Lars Lauvik er en av Norges mest kreative og minst forutsigbare serieskapere. Man vet aldri hva som venter seg bak neste tegneseriestripe, og av og til blir handling, poenger og replikker så avsindige at det gang på gang bare er til å gi seg over i krampelatter. For eksempel får persongalleriet i Eon i denne boken tilgang til Putins atomkoffert, de prøver seg på rakettoppskytning med kanin til Mars, Kjell Magne Bondevik får uønsket besøk i sengen – og jammen santen får miljøvernerne et og annet satirisk spark også.

Lars Lauvik er en dyktig tegner, og han tar spesielt av i de lengre historiene. I boken finnes både Eon-spesialhistorier Lauvik har laget for Forsvarets Soldat-hefter samt lengre albumhistorier. Den konsekvente fire-ruter-i-hver-stripe-formen Lauvik velger til Eon-stripene fungerer meget godt, men det blir en annen og mer interessant flyt når serieskaperen får boltre seg med halvsides tegninger og kreativ sidelay-out i de lengre historiene.

Nok en gang er det en fryd å se en samling med Lars Lauviks tegneserier og vitsetegninger. Vonde minner er den beste samleboken til Lauvik så langt, og den fortjener å få mange lesere over det ganske land. Serieskaperen står for mer enn en håndfull sider i Pondus-heftet hver måned, og seriene hans fungerer best når man kan lese dem samlet over mange flere sider – og gjerne i bokform.

Lars Lauvik: Vonde minner
ISBN 978-82-429-3292-8
180 sider
298 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. Hadde vært morsommere med “Lauvik er laus”. XD


    Quakeulf    7. November 2007, 18:05    #
  2. Mykje meir morsom på nynorsk, meiner du?

    Jeg tror vi lar Synnøve Finden ha språkblandingen for seg selv….


    Frank Flæsland    8. November 2007, 00:47    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)