Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

KLART FOR OCX 2008 (31.01.08 )

Serienett har fått en pressemelding fra arrangørene bak Oslo Comics Expo. Vi gjengir den i sin helhet:


Serieteket og Schous plass blir nok en gang arena for tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo. Her ser vi fra fjorårets arrangement. (Arkivfoto: Kristian Hellesund)

Tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo ‘07 var en kjempesuksess, og 23. og 24. mai 2008 arrangeres festivalen på nytt. – Oppslutningen om tegneseriefestivalen var over all forventning i fjor, og nå gleder vi oss til å gjenta suksessen, sier Berit Petersheim fra Serieteket, som er en del av Deichmanske bibliotek på Grünerløkka.

Fjorårets festival var besøkt av mer enn 4000 personer, og hadde mange spennende gjester. I år satses det større, med flere internasjonale gjester, bredere program, og forhåpentligvis enda flere folk. Også i år er festivalen gratis.

Årets hovedgjester er Christopher Nielsen og Johnny Ryan. Christopher Nielsen er Norges mest anerkjente og produktive serietegner, kjent for de fleste med seriene om To trøtte typer og ikke minst storfilmen “Slipp Jimmi fri” fra 2006. Johnny Ryan fra Los Angeles er en av USAs mest omtalte og kontroversielle serietegnere. Med tegneserien “Angry Youth Comics” har han provosert og gledet leserne med sine rølpete og fantasifulle sleivspark. – Vi er utrolig fornøyd med å få to så spennende serieskapere hit. Begge lager serier som kretser rundt en rekke tabuer, som dop, sex og råttenskap hos folk. Dette er serier som både er humoristiske og som utfordrer leserne, fortsetter Berit Petersheim.

I tillegg kommer italienske Igort og Manuele Fior, som skal presentere det banebrytende forlaget Coconino, serieskapere fra det slovenske tegneseriekollektivet Stripburger, og en rekke andre tegneserieforfattere fra hele Norden.

Viser fram nye talenter
OCX ‘08 skal ikke bare være en festival hvor man kommer for å se på andre, forteller Petersheim videre. – Vi kommer til å videreføre konseptet med at store og små serieskapere og forlag kan ha stand på festivalområdet og vise seg fram og selge det de har laget. Vi oppfordrer folk til å komme egne fanziner på festivalen. For dem som vil lære mer, blir det også et heldags manuskurs i tilknytning til festivalen, i regi av Norsk Filmutvikling og Grafill.

Det blir formelle og uformelle intervjuer og foredrag med gjestene, paneldiskusjoner, debatter, utendørs filmvisning, utstillinger og lørdag kveld blir det fest, med Christopher Nielsen som DJ!

divider
 1. detta blir utrooooooliiig qlt!!


  håvard s. johansen    1. February 2008, 01:55    #
 2. Jamæn koffer faaan ska EG gidde å dra te OSLO når de e’ driiiitfet fæstival her i BÆRGEN? Dessuten er det sammentidig med TEGNESERIEN DAG så ka faaaan!!!!! ÅÅÅÅÅÅÅ Holgert og hagbart er verdens tegneserie koffer er dom ikkje på OCXZ!!!!!


  Jotto Vergeland    1. February 2008, 02:00    #
 3. Pøh, Tegneseriens dag er 3. mai. OCX skjønte at det var eit problem basert på reaksjonane i fjor, og valgte å flytte festivalen. Og det ER utruleg kult.


  Olaf Moriarty Solstrand    1. February 2008, 09:23    #
 4. Ser det skal være utendørs filvisning, men jeg håper for all del at tegneseriene blir innendørs. Papir har som kjent ikke bra av fuktig kald luft. En gymmsal e.l. bør være mulig å oppdrive.


  Øyvind Braaten    1. February 2008, 10:14    #
 5. Holger og Hagbart kommer ikke på OCX fordi de ikke er virkelige, de er bare tegneseriefigurer…


  ABye    1. February 2008, 11:19    #
 6. Jeg tror Arnt-Harry Fjertheim kommer til OCX i år. Han lager “Dei snille Bibelgutane” som går i et eller annet kristenblad.


  Ottar    1. February 2008, 15:17    #
 7. Jeg skal være med å arrangere OCX så kom for faen, eller dø. >:3


  Quakeulf    1. February 2008, 22:35    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)