Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

YLVIS BESØKER KROGH ( 9.02.08 )

Tegneseriemuséets Jan P. Krogh er i fokus på TVNorge på mandag. Da er han gjest i Ylvis-brødrenes fjernsynsprogram Norges herligste.

Av: Kristian Hellesund

Bård og Vegard Ylvisåker reiser rundt og besøker ulike personligheter i TV-serien “Norges herligste”. Mandag 11. februar klokken 2130 er turen kommet til Jan P. Krogh, som i programmet har fått tittelen “Tegneseriemannen”.

I tegneseriemiljøet er Krogh best kjent som bestyrer for Tegneseriemuséet på Brandbu utenfor Oslo. Han er en person som brenner for den niende kunstart, og TVNorge presenterer ham på denne måten:
Jan P. Krogh elsker tegneserier og har gjort hobbyen sin til yrke. Han driver sitt eget tegneseriemuseum i Brandbu. Som ung var Jan alltid villig til å strekke seg langt for å få tak i sjeldne utgaver av tegneserier. Han så det også som sin oppgave å “redde” blader fra å bli kastet. På skolen fantes det et hemmelig rom for oppbevaring av konfiskerte ting, dette var et mekka for en tegneserie-entusiast av de sjeldne.

Oppdatering 12. februar klokken 0930:
Se innslaget på nett her


Jan P. Krogh kalles Tegneseriemannen av Ylvis-brødrene. Her er han avbildet under tegneseriefestivalen Raptus i 2005 med en tegning av serieskaperen John M. Burns. (Foto: Øyvind Braaten)

Les mer om sendingen på nettsidene til TVNorge:
http://www.tvnorge.no/programportaler/norges_herligste/norges_herligste/om/4530646

Besøk nettsidene til Tegneseriemuséet:
http://www.tegneseriemuseet.no/

divider
 1. Og like etterpå, bare avbrutt av nyhetene og været, kommer Smallville.


  superboy    11. February 2008, 17:29    #
 2. Jan P Krogh burde ha stengt de forbanna selvopptatte buekorps-tvilllingene inne i fantomets grotte! Snakk om dårlige programledere. Nå var ikke Krogh helt i sitt ess heller, da. Morsomt med den skjulte mikrofonen, selv om det var noe frekt.


  mortenmikael    12. February 2008, 09:37    #
 3. Det var en liten nedtur. De burde ha forberedt opptakene på museet mye bedre. Mye av innslaget virket dårlig improvisert. Hvor var Petter Smarts verksted? Originaltegningene? De gamle Donaldbladene? Sjekkheftene? Don Rosas tegning? Piraiaklubben? Alle tegneseriene? Og så presterte de å si at de ikke hadde hørt om Modesty Blaise, hvor uvitende går det an å være?


  Øyvind Braaten    12. February 2008, 11:22    #
 4. Ylvis synes det er mer interresant å snakke med folk som samler på penner, skrot og Kiwi-mat som er gått ut på dato. Så hva kunne man egentlig forvente?


  Tomte    12. February 2008, 22:39    #
 5. Nå har jeg da følelsen av at det programmet egentlig skal vise at det finnes merkelige folk i Norge eller iallefall noen som har merkelige hobbyer. Da er det jo best for de å vise at det er litt kaotisk og at det vedkommende holder på med er litt uinteressant for folk flest. Disse gutta skal vel representere “normale” gutter som er “hot”. Dermed faller tegneserier litt baki der sammen med folk som har vært kidnappet av aliens mange ganger… Litt synd for Tegneseriemuseet..


  FrodeH    15. February 2008, 15:29    #
 6. I’ve got a very weak signal


  Rjnwnniz    11. September 2011, 15:22    #

Kommentarer er låst for denne artikkelen.

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)