Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

LARSON I SLAG (24.02.08 )

Larsons Gale Verden kjører videre med eget hefte også i 2008. Miksen er etter hvert godt innarbeidet: Enruterne til Gary Larson blandes med ulike amerikanske avisserier og enkelte norske godbiter.

Av: Kristian Hellesund

Det er mye å le av i tegneserieheftet Larsons Gale Verden for tiden. Gary Larsons vitsetegninger har alltid gode poenger, men 13 år etter at Larson sluttet å lage enrutere er det vel på tide å la en annen serie være frontfigur. De fleste rutene til Gary Larson må da etter hvert ha blitt publisert minst to ganger i ulike blader og album, og tiden bør være inne for en ordentlig Larson-bok på norsk med stive permer á la Pondus- og Dilbert-bøkene.

Den norske kvoten opprettholdes av nye, gode Kollektivet-striper av Torbjørn Lien, Øystein Rundes Bjartmann og to ulike bidrag fra Karstein Volle. Runde er i det sære hjørnet denne gangen, og et absurd møte med Petter Stordalen er fornøyelig lesning. Tredje del av Karstein Volles Gokk viser Volle i et annet hjørne enn Fakta fra verden. Opptakten i Larsons Gale Verden nr. 1 og 2/2008 førte oss inn i en verden der bygdenorge, skumle hendelser og flygende tallerkener står i sentrum. Dette er et friskt bidrag til heftet, og Gokk viser at Karstein Volle også kan skape grøss og gru samtidig som en porsjon ironisk avstand til handlingen ivaretas. Dette vil vi ha mer av – og gjerne samlet i etterkant!

Amerikanske avisserier utgjør tyngdepunktet i Larsons Gale Verden nr. 2/2008. I tillegg til Gary Larsons enrutere, kan man denne gangen by på glimrende humorserier som Opus av Berkeley Breathed, Dilbert av Scott Adams og Over hekken av Michael Fry og T. Lewis. Brewster Rockit, Perler for svin og FoxTrot er også representert med halvmorsomme striper, mens høydepunktet i heftet er to sider av den argentinske Mafalda-skaperen Quino. Quinos burleske og satiriske poenger har alltid god brodd og dyktig utført tegnearbeid.

Også Sverige er representert i Larsons Gale Verden for tiden. En side med Arne And er som vanlig av høy klasse, mens Malin Biller får til overraskende og gode punchlines i Biller. Dessverre er ikke tegningene av samme gode standard som poengene, men Biller skal likevel ha ros for et gjennomført særpreg på det grafiske arbeidet.

Larsons Gale Verden nr. 3/2008 viser at heftet holder stand i bladhyllen med et brukbart innhold. Bladet er variert, og redaksjonen skal absolutt ha ros for å gi god plass til norske serier som for eksempel Gokk og Bjartmann. Men hvor ble det forresten av Krazy Kat og Maakies, som begge var meget positive overraskelser i heftet i fjor?

Larsons Gale Verden nr. 3/2008
60 sider
34,50 kroner
Schibsted Forlag

divider

Kommentarer er låst for denne artikkelen.

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)