Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

TREGT FOR "SPEED RACER" (13.05.08 )

Den ene tegneseriefilmen gjør kål på den andre, i følge de siste kinotallene.

Av: Trond Sätre

Tegneseriefilmer er i skuddet denne kinosommeren, men ikke alle tjener på dette. Wachowski-brødrene, som tidligere har regissert V For Vendetta basert på Alan Moores serie, imponerte verken anmeldere eller publikum med sin nye film Speed Racer. Den fikk bare 35 % positive anmeldelser, i følge rottentomatoes.com, og tjente bare 18,6 millioner dollar i premierehelgen – noe som var lavere enn forventet. Speed Racer var opprinnelig en japansk manga om billøp, og tegnefilmversjonen ble svært populær i USA. Men denne nostalgifaktoren var altså ikke nok til å selge Wachowski-brødrenes film. Den ble forbigått av helgens andre store premierefilm, What Happens In Vegas, om enn bare så vidt. Men en annen tegneseriefilm, Iron Man, overgikk begge premierefilmene med klar margin. Med en inntjening på 50 milloner dollar innkasserer Marvels rustningskledde superhelt en overlegen seier for andre helg på rad.

Vel å merke på nord-amerikanske kinoer. På norske kinoer ble han forbigått av What Happens In Vegas, selv om Iron Man fortsatt har betydelig høyere besøkstall enn de neste filmene på lista. Hvordan Speed Racer ville klart seg i denne konkurransen er usikkert, for filmen får Norgespremiere først den 20. juni.

Andre tegneseriefilmer som blir aktuelle denne kinosommeren er The Incredible Hulk (norsk premiere 13. juni), The Dark Knight [Batman 2] (n.p. 23. juli), og Hellboy II: The Golden Army (n.p. 22. august)

divider
  1. Synd Hellboy får så sein premiere her, ser ut som om jeg må få sett den i USA eller noe… Den kommer sikkert til å bli gruset av The Dark Knight på kinoene, men ser ut til å bli en knallfilm.


    JK    13. May 2008, 17:22    #
  2. Gleder meg utrolig mye til “The Dark Knight”. Den blir, sammen med Indiana Jones 4, det store høydepunktet på kinolerettet for meg i år.


    Jonas Larsen    15. May 2008, 19:02    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)