Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ANBEFALT SUPERHELTACTION (18.02.06 )

I mai er det premiere på den tredje X-Men-filmen. Om heltene er best på film eller som tegneserie skal være usagt, men det er meget gode historier som trykkes i det norske X-Men-heftet for tiden.

Av: Kristian Hellesund

Skal du kjøpe ett norsk superhelthefte i år, kan X-Men nr. 1/2006 være et meget godt valg. I dette heftet trykker Egmont Serieforlaget Buffy the Vampire Slayer-skaperen Joss Whedons første historier med X-mutantene på norsk. Det hele er strålende superheltaction skrevet av en manusforfatter som lager gode replikker og spennende handling. At det i tillegg er tegnet på en glimrende måte av John Cassaday, er bare en bonus. Cassaday har en realistisk tegnestil, og han lager en glimrende flyt fra rute til rute, som gjør X-Men-historiene til en fornøyelse å lese.

Utgangspunktet for Whedons historie er at det er laget en kur som kan fjerne mutasjonene hos mutanter. Dette skaper strid innad hos X-mutantene, og andre gamle konflikter flammer opp på samme tid. Dermed ender Wolverine i slåsskamp med lagkameratene Cyclops og Beast, mens Emma Frost og Kitty Pryde velger å gjøre opp ved hjelp av ord.

Det er ingen tvil om at gamle lesere av X-Men har størst utbytte av å lese dette heftet, siden det inneholder flere referanser til historier som kom på norsk på slutten av åttitallet. Like fullt skriver Whedon svært godt, og det er lett å komme inn i manustrådene i heftet. Når bladet i tillegg er velsignet med gode tegninger, er det meget lett å anbefale X-Men nr. 1/06.

X-Men nr. 1/2006
100 sider
49,50 kroner
Egmont Serieforlaget

(Teksten er tidligere publisert gjennom Laksevåg forlags syndikasjonstjeneste.)

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)