Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SOMMERMORO? (23.07.08 )

Schibsted Forlag har to spesielle utgivelser i bladhyllene nå i sommer. Larsons Gale Verden er ute med en egen sommerspesial for femte år på rad, mens antologien Plump byr på hefte nummer to.

Av: Kristian Hellesund

Ved jevne mellomrom kommer Schibsted Forlag med ulike albumutgivelser med utgangspunkt i månedsbladet Larsons Gale Verden. Larsons Gale Verden Sommerspesial 2008 er en slik utgivelse, der smakebiter fra det vanlige tegneserieheftet får boltre seg i albumformat Det er litt å le av også i denne utgivelsen, men som vanlig får man følelsen av at dette er først og fremst noe som utgis med tanke på komplettister og samlere.

Verdt å merke seg i denne utgivelsen, der serier som Arne And, Meehan Streak, FoxTrot og Opus er representert, er fire sider med Charlotte Helgelands serie Singel og sugen. Serien tar utgangspunkt i en enslig kvinnes liv og frustrasjoner. I albumet virker reproen på tegneserien litt blass, men Helgeland er både morsom, treffsikker og med en god følelse for utviklingen fra rute til rute i stripene. I tillegg har tegneserien en av de beste og mest beskrivende titlene for en norsk stripeserie, og denne anmelder ser frem til å følge både Helgeland og serien videre.

Mens Larsons Gale Verden Sommerspesial 2008 strengt tatt ikke er noen essensiell utgivelse, kan man si nesten det samme om Plump nr. 2/2008. Som Plump nr. 1/2008 er dette en antologi med fokus på ulike avisserier i svart/hvitt. Her kan man lese serier som Dilbert, Fuzzy, Pels og poter, Duplex, FoxTrot og Over hekken. Høydepunktet er nærmere 30 fargesider med Opus av Berke Breathed i storform. Dessverre er formatet noe hemmende for tegneserien. Breathed trenger stor plass til tegningene sine, og her virker hefteformatet for lite. Tenk så bra dette kunne blitt med Opus i albumformat?

Opus-stripene kunne bært Plump nr. 2/2008 såpass mye alene at utgivelsen kan anbefales bare av den grunn. Det betyr ikke at resten av heftet er uleselig. Tvert imot – her er det mye morsomt sommerlesestoff der Fuzzy og Dilbert som vanlig er en god, humoristisk tegneserieopplevelse.

Plump nr. 2/2008
ISBN 978-82-516-3268-3
100 sider
49,50 kroner
Schibsted Forlag

Larsons Gale Verden Sommerspesial 2008
ISBN 978-82-516-3280-5
36 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)