Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MANNEN SOM IKKE VILLE DØ (23.02.06 )

Allerede et år etter det første forsøk har José-Luis Munuera og Jean-David Morvan igjen begått et Sprint-album. Men er albumet bedre enn “Paris under vann”?

Av: Fred Moerman

José-Luis Munuera og Jean-David Morvan er tilbake med et nytt Sprint-album. Morvan tok på seg skylden for at parets første forsøk ikke var helt vellykket, han klaget over det noe trange albumformat og denne gangen har han fått hele 54 sider å boltre seg på.

Historien er artig for oss som har lest alle album og som nikker gjenkjennende ved flere anledninger. Morsomme sekvenser, fornøyelige tilbakeblikk gjør at alt skulle ligge til rette for en vellykket Sprint-eventyr.

Munueas er en tegner jeg setter stor pris på. Han har en ren tegnestil som er hans egen, han prøver ikke å etterligne Franquin (og hvem kan det?) og tegningene er dynamisk, det oser action av dem. Dessverre er det mangelen på sammenheng og indre logikk som gjør at heller ikke det andre forsøket innfirer forventningene.

Historien er på samme tid heseblesende og kjedelig. Mens det visuelle driver våre venner fremover i en voldsom fart, men historien henger etter. Det virker som om Mumuera prøver å dekke over Morvan lusne fortelling.

To lag, de gode og de slemme, kjemper seg frem til ungdommens kilde. De seiler, de kjører de flyr og det hele virker temmelig meningsløst. Persongalleri er underlig kjent, men den slemme, slemme skurken har med seg to hjelpere som vekselvis er kjempedyktige og kjempedumme, alt etter hva handlingen krever. Heller ikke de snille er helt lett å få tak i. Kvikks onkel dukker opp og vi får ikke helt tak i denne karen. Avslutningen er på det nærmeste ubegripelig, jeg måtte lese den to ganger for å skjønne hva det var som skjedde.

Jeg er redd for at Morvan igjen må sette seg i tenkeboksen. Dette var heller ikke helt som vi hadde håpet på. Det er mye, mye bedre enn “Paris under vann”, men det skulle da ellers bare mangle. Etter sigende jobber de med to nye utkast, så vi får vel håpe at resultatet blir bedre og bedre og bedre.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)