Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ABSURD OG MØRK ( 2.10.08 )

Det er en litt mer dyster og eksperimentell Tor Ærlig vi møter i Hjertemosaikk nr. 5. Også dette er noe som kler serieskaperen.

Av: Kristian Hellesund

Tor Ærlig er en av landets mest spennende serieskapere for tiden. Han har bak seg en rekke interessante solohefter i form av antologiserien Hjertemosaikk, og tegneserieromanene Ser du meg nå og 90s Love Song er begge gode eksempler på den niende kunstart her til lands.

Akkurat nå er serieskaperen ute med det femte heftet av Hjertemosaikk. Det er en annerledes utgivelse. Fargene som Tor Ærlig lekte seg med i Hjertemosaikk nr. 4 og 90s Love Song, er borte i Hjertemosaikk nr. 5. Det setter på mange måter stemningen for denne samlingen av tegneserienoveller. Tor Ærlig er opptatt av det dystre i virkeligheten her. Karakterene kommer gang på gang ut for triste opplevelser. Her går det i kommunikasjonsproblemer, generasjonskløfter og ensomhet. Verden er ikke lett å håndtere i Hjertemosaikk nr. 5.


Svarte flater er med på å understreke det mørke i Hjertemosaikk nr. 5.

Mens det er trist og mørkt, så er det fremdeles noe lekent med Tor Ærligs utgivelse. Her og der blander han inn doser med absurditeter, filosofering og svart humor. Samtidig leker han seg med mediet, og avslutningen av heftet er ikke mindre enn en dyktig utført metategneserie.

Hjertemosaikk nr. 5 viser at Tor Ærlig er inne i en god og spennende tid som serieskaper. Serieskaperen våger, og han får fortjent betalt i form av en utgivelse som fortjener et bredt publikum.

Tor Ærlig: Hjertemosaikk 5
(Jippi Extra nr. 13)
ISSN 1501-8326
48 sider
50 kroner
Jippi forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)