Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

PONDUS HOLDER KOKEN ( 2.10.08 )

Bok nummer åtte i Pondus-bokserien er i salg. Nok en gang viser Frode Øverli at han er en dyktig serieskaper med en glimrende humoristisk tegneserie.

Av: Kristian Hellesund

Frode Øverli og Pondus trenger ingen ekstra presentasjon for Serienetts lesere. Norges ledende serieskaper innen humoristiske tegneserier har for lengst fått plassert i seg i det norske kulturbildet, og Pondus er definitivt allemannseie.

8. divisjon er den åttende samleboken med Øverlis tegneserie. Konseptet er det samme som i de syv foregående bøkene. Pondus-stripene serveres kronologisk i svart/hvitt, mens søndagssidene i farger dukker opp i bolker gjennom boken.

Tegneserien Pondus byr på det som kan forventes. Øverlis sedvanlige, gode tegninger er kombinert med hverdagskomikk, satire, en dose slapstick og en del overraskende poenger. Dette er også en bok med to store forandringer i serien: Pondus slutter som buss-sjåfør og blir pubeier, mens Jokke trer inn i fedrenes rekker. Persongalleriet rundt hovedpersonene får også sine øyeblikk i rampelyset, og Else som fribryter og buss-sjåførene Hugo og Ivars evinnelige sjekkeforsøk gir god mosjon til lattermusklene.

Innholdsmessig er dette den beste Pondus-boken i serien. Spørsmålet er om det er verdt å anbefale boken. Den andre bokserien om Pondus, Eliteserien, kommer etter hvert til å publisere det samme materialet på en bedre måte med blant annet bakgrunnsstoff og sideblikk på Øverlis andre tegneserier. I tillegg vil Eliteserien være mer komplett, siden den kommer til å inneholde spesialhistoriene som kun har vært tilgjengelig i album og julehefter tidligere. For komplettisten med syv Pondus-bøker i hyllen, er svaret enkelt: Kjøp boken! For alle andre: Vent til Eliteserien publiserer de samme tegneseriene.

Pondus: 8. divisjon
Av: Frode Øverli
ISBN 978-82-429-3697-4
180 sider
329 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. Hvorfor er det komplett umulig å få kjøpt de første originalbøkene om Pondus?


    Olav Borgen    17. May 2009, 10:21    #
  2. De første bøkene ble utgitt Bladkompaniet. Bladkompaniet har ikke lenger rettighetene til Pondus og kan ikke lenger selge disse bøkene


    Øyvind B    17. May 2009, 19:41    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)