Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FISKE VISER HODER ( 2.11.08 )

8. november åpner tre nye utstillinger i Galleri F15 i Moss. Blant utstillerne er serieskaperen Lars Fiske.

Av: Kristian Hellesund

Lars Fiske har en rekke tegneserier på samvittigheten. Blant annet kan man nevne Matje-ismen og de prisbelønte prosjektene Kanon og Olaf G., der Fiske har samarbeidet med Steffen Kverneland.

Nå er Lars Fiske aktuell på ny, og denne gangen som utstiller. I Galleri F15 i Moss åpner 8. november klokken 14 utstillingen Fiske: Hoder. Der vil serieskaperen, som tidligere har hatt flere utstillinger av tegneseriene sine, gå bort fra formspråket til den niende kunstart. I stedet skjer det et frafall av tegneserienes forutsetninger.
-Den visuelle og tekstbaserte beretter strukturen er fjernet, miljøskildringene likeså og de fysiognomiske karakteristika til personen. Tilbake står enkle arkitektoniske elementer som får mer kulissepreg, et mer åpnet og frittsvevende rom anlagt som homogene fargeflater og en forskrudd kroppslighet med stirrende angstdrevne øyne, gapende kjefter med utstående tenner, karakterberikende hårsveiser, m.m. heter det i en pressemelding.

Samtidig som Lars Fiske stiller ut, vil Galleri F15 også ha utstillinger av kunstnerne Vegar Moen og Kine Lillestrøm. Utstillingene vil stå fremme til 18. januar.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)