Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

HATT TIL GLEDE OG UNDERHOLDNING (25.02.06 )

Thierry Capezzone har med H. C. Andersen Junior-tegneserien skapt furore i Danmark. Nå er det første albumet kommet til Norge.

Av: Kristian Hellesund

Det har vært stille omkring Seriehuset siden 2004, men i disse dager er tegneserieforlaget ute med en ny utgivelse. For sikkerhets skyld er det ikke noen hvilken som helt utgivelse heller. Seriehuset har skaffet seg rettighetene til H. C. Andersen Junior, og det første albumet, ”Den magiske hatten”, er i salg nå.

I ”Den magiske hatten” treffer vi på en barneutgave av den kjente danske eventyrforfatteren H. C. Andersen. En dag får den unge Hans Christian en magisk hatt av sin farfar, og dette bringer ham inn i en eventyrverden der spennende opplevelser venter. Det hele er utmerket fortalt og tegnet i en flott fransk-belgisk strek, og i historien får vi hele tiden små avstikkere både til Andersens liv og forfatterskap. Vil du vite hvordan det egentlig gikk med Piken med fyrstikkene for eksempel, så blir det avslørt her.

Det er den franskfødte tegneren Thierry Capezzone som står bak tegneserien sammen med manusforfatteren Jan Rybka. Etter å ha fått avslag fra ulike danske tegneserieforlag, valgte Capezzone å gi ut tegneserien selv. Det skaffet Capezzone både salgssuksess og heder. ”Den magiske hatten” ble kåret til beste danske tegneseriealbum i 2003 av tegneserietidsskriftet Seriejournalen, og Capezzone selv ble utropt til beste danske tegner i samme leseravstemning.

H. C. Andersen Junior er en velskrevet og veltegnet tegneserie. Den kommer flott innbundet i albumstørrelse med en prislapp på 150 kroner. Det er dyrt for en tegneserie, men denne gangen er det verdt prisen.

H. C. Andersen Junior: Den magiske hatten
ISBN 82-8170-013-0
64 sider
150 kroner
Seriehuset AS

(Teksten er tidligere publisert gjennom Laksevåg forlags syndikasjonstjeneste.)

divider
  1. Det jeg lurer på er: hvor blir denne å få kjøpt? Med Blueberry fra desember ‘05 friskt i minne: 2 album ute men umulig å få fatt i – så vet jeg ikke hvor HCAjr blir å finne. Kanskje Jon kan si noe om dette? Bokhandlere? Seriebutikker Only? Regner med at den ikke kommer på Narvesen. Websiten til Seriehuset har vært nede i over et år, så den kan ikke kjøpes der. Virker litt sløkket å utgi en så flott bok uten å ha en ehandelsløsning i tilfelle den blir vanskelig å få fatt i…


    Arild    26. February 2006, 22:57    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)