Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

GOD CONAN-SAMLING (23.11.08 )

En rekke Conan-titler er i salg i Norge for tiden. En av de beste er Conan Fargealbum, som i nr. 2/2008 samler de syv første Conan-historiene fra det amerikanske forlaget Dark Horse.

Av: Kristian Hellesund

Det strømmer over av Conan-titler i bladhyllene. I tillegg til det vanlige bladet, finnes blant annet Conan Krønikene (med serier fra det amerikanske heftet King Conan) og Conan Fargealbum. Conan Fargealbum er i hefteformat, og så langt har albumserien samlet Conan-serier fra den moderne utgaven til forlaget Dark Horse.

Conan Fargealbum nr. 2/2008 inneholder kjent materiale for norske Conan-lesere. Da det vanlige Conan-bladet i 2005 ble gjort om fra 100-sidershefter i svart/hvitt til 52-sidershefter i farger, var det Dark Horses første historier med Conan som kom på trykk. Den meget erfarne manusforfatteren Kurt Busiek, som har skrevet et lass av gode superhelthistorier, tok på seg serieskaperjobben sammen med tegneren Cary Nord. Deres første syv historier er på trykk i Conan nr. 1-7/2005, og de dukker opp samlet her i Conan Fargealbum nr. 2/2008.

Som tegneserie er ikke Conan-versjonen til Busiek og Nord banebrytende, men sammen produserer de lesverdige historier med barbaren til Robert E. Howard. Busiek har dreis på fortellerdriv og replikker, og det er lett å la seg rive med i historiene fra Conans ungdom der cimmerianeren får bryne seg på menneskelige og mer metafysiske motstandere. Tid til litt melodrama og kjærlighet blir det også, men først og fremst er dette en samling gode og underholdende historier fra en svunnen tidsalder der vi får se Conan gjennomgå viktige forandringer på vei inn i voksenlivet.

Cary Nord er en tegner som mest antyder i sine tegninger. De er skisseaktige uten å virke uferdige samtidig som enkelte sider skriker etter mer rentegning. Det som gir det grafiske uttrykket noe ekstra, er den vakre fargeleggingen til Dave Stewart. Den er dyktig utført med en behagelig palett.

Schibsted Forlag har de siste årene gitt oss flere slike samlinger med moderne Conan- og Red Sonja-tegneserier, og dette er helt klart den beste. Kurt Busiek er en strålende forfatter, og det er en fryd å kunne lese disse historiene samlet og ikke på antologivis over flere hefter slik som i de norske Conan-bladene fra 2005. I tillegg er prisnivået helt greit. 99 kroner for 180 sider med gode amerikanske sword & sorcery-tegneserier er bra, det. Det er billigere enn en tilsvarende original-trade paperback i en norsk spesialbutikk for tegneserier.

Vi tar gjerne imot flere slike samlinger, og hvorfor ikke utvide til flere, gode superhelttitler slik som sommerens Hulk: Grå? Kurt Busiek er en viktig forfatter innen den genren, og hans Astro City hadde absolutt gjort seg i dette formatet.

Conan Fargealbum nr. 2/2008
ISBN 978-82-516-3258-4
180 sider
99 kroner
Schibsted Forlag

divider
  1. Tiltredes! Astro City bør kunne produseres på norsk i dette behagelige prisleiet.


    Arild    24. November 2008, 11:47    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)