Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

RAMPE-DONALD ( 7.12.08 )

Det er trettitallets søndagssider som har fokus i juleheftet Donald Duck: God gammel årgang. Gjennom 32 morsomme sider får vi se Donald gjøre ugagn og gang på gang få sin fortjente straff.

Av: Kristian Hellesund

Til side, Knoll og Tott! Dere har en knallhard konkurrent i idrettsgrenen rampestreker i juleheftet Donald Duck: God gammel årgang. Donald er frekk, uhøflig, oppfinnsom og meget egoistisk i disse søndagssidene fra 1936 og 1937. Med et slikt utgangspunkt, kan det bli mange og morsomme situasjoner. Og det får vi også servert i form av Donalds ublide møter med øvrighetspersoner, politi, dyr, Langbein og moderskikkelsen Klara Ku.

Donald Duck: God gammel årgang er først og fremst et morsomt julehefte. Slapstickhumoren og godt utførte gags står glimrende til et dyktig utført tegnearbeid. Flere av ansiktsuttrykkene er rett og slett ubetalelige!

Som seg hør og bør tidsalderen, er dette også tegneserier med moralsk brodd. Den moralske grunnholdningen om at det lønner seg å være snill, går igjen og igjen. Den slemme Donald Duck får som regel ikke fordeler av ugagnstrekene sine, og han må betale for seg i form av fysisk avstraffelse. Men humoristisk er det, og juleheftet står igjen som ett av årets morsomste.

Donald Duck: God gammel årgang – julen 2008
36 sider
39,50 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)