Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

(U)MORSOMT? (20.12.08 )

KOnK er ute med egen julespesial. Hva mener Serienetts anmelder om utgivelsen?

Av: Arild Wærness

I siste liten anmeldes herved Schibsteds juleutgivelse “KOnK til Jul”. Egentlig er det unødvendig å legge til noe særlig mer enn det som bidragsytere til Serienett alt har kommet med – heftet er tynt og preges av å være rasket sammen i en viss fart. Således er det i bladets “stolte” ånd og fører videre tradisjonene fra tidligere årganger. Bladet er sannsynligvis enda et nostalgiprosjekt beregnet på tidligere lesere, og fører seg dermed også godt inn i juleheftetradisjonen. For min egen del, tilhørende første og andre originalgenerasjon KOnKere, hadde det vært mer kjærkomment med et ekte “Worst of KOnK” – gjerne på noen hundre sider.

Gamle vitser, annonser, utklipp og tekster – ikke alltid det beste fra forna da’r – spleises med masse Morten M. – til glede for dem som liker ham, til irritasjon for alle som synes at det er mer enn nok av ham til å gå tre ganger rundt julegrøten allerede…

Plukker far (ingen andre kjøper KOnK enn karer på 40-60) denne lefsa med seg fra super’n får han 25 minutter småflir og mimrehumring – som er like fort glemt som mesteparten av stoffet KOnK inneholdt i sin tid. Og da har vel redaktørene oppfylt sin ambisjon.

KOnK til jul
ISBN 978-82-516-3337-6
36 sider
44,50 kroner
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)