Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MUSEJAKT MED BARKS-BONUS (20.12.08 )

Tom og Jerry maser, jager og krangler seg gjennom årets julehefte i et høyt tempo. Mer dvelende og lesverdig er høydepunktet i utgivelsen: En Benny Burro-historie av Carl Barks.

Av: Kristian Hellesund

Årets julehefte med Tom & Jerry byr på julestemning og juletematikk så det holder, men strengt tatt er det nok fortrinnsvis de i barneskolealder som vil få mest ut av hovedhistorien i utgivelsen. Serieskaperen Oscar Martin, som er en gjenganger i Schibsteds vanlige Tom & Jerry-blader for tiden, viser frem en Tom i det slemme lunet. Både mus, katter og hunder blir plaget, før Julenissen dukker opp og viser rampekatten den smale sti. Det går fort i svingene med forsøk på humor og en solid andel slapstick her, men både den gode historien og de lattervekkende morsomhetene mangler. Det gjør de også i en ukreditert historie der Tom, Jerry og Tuffy turen sørover til varmere strøk for å slippe unna vinterens negative sider.

Best i årets julehefte med Tom & Jerry er ikke hovedpersonene selv. I stedet har Schibsted Forlag latt selveste Carl Barks få boltre seg over åtte sider med en solohistorie med Benny Burro. Der Oscar Martin styrter videre til neste forsøk på punchline eller absurd, overdrevet ansiktsuttrykk, velger Barks å ta seg tid. Det er en ro over historien “Ensomt på toppen” som gjør at man får både tid til å fordøye historien og studere de grafiske virkemidlene serieskaperen har brukt. Alle Disney-historiene i årets julehefte med Carl Barks’ jul er bedre enn dette, men Benny Burro-historien har både sjarm og et vinnende vesen.

Mens denne anmelder mener at årets julehefte med Tom & Jerry godt kan settes langt ned på ønskelisten, er husets niårige konsulent totalt uenig. Der er stemningen at Tom & Jerry er kule, og at juleheftet både er gøy og fint å lese.

Tom og Jerry julen 2008
ISBN 978-82-516-3333-8
36 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)